Црвена звезда добитник Мајске награде

30

ФК Црвена звезда је добитник Мајске награде, коју додељује Спортски савез Србије, као најбоља спортска организација у држави. Церемонији, која је одржана у Народној скупштини Републике Србије, присуствовали су многобројни успешни спортисти и спортски радници. Награду је у име нашег клуба примио генерални директор Звездан Терзић.

Терзић је нагласио да је презадовољан успесима у протеклом периоду, као и да му је драго што је то препознато у земљи.

То је доказ да су друштво и држава препознали шта је све Звезда урадила у претходном периоду. Невероватно смо порасли у последњих седам година и може се рећи да смо се већ вратили на европску сцену. Сви резултати који су направљени у последњем периоду нису случајни, јер је у животу најтеже понављати се, а ми то успевамо – истакао је Терзић.

Осим нашег фудбалског клуба, Мајску награду за животно дело добио је некадашњи генерални секретар црвено-белих Владимир Цветковић, који је истакао да је награда државе врхунац његовог рада у спорту.

Нема већег задовољства од стајања на победничком постољу и слушања химне. Тада схватите да сте један део свог живота посветили нечему и да сте урадили нешто због чега је ваша земља поносна на вас. И када на крају каријере добијете једно овакво признање онда схватите да свака кап зноја, километри претрчани и сваки скок, да се све то исплатило. То је уживање. Дати нешто својој земљи, а она ти се захваљује. За 80 година доживео сам да будем непрестано у спорту, најпре као такмичар, а потом и као функционер у Црвеној звезди. Добио сам бројна признања, али признања од стране Србије дошла су као круна не само каријере, већ круна мог живота – рекао је Цветковић.

Спортско друштво Црвена звезда упућује искрене честитке Фудбалском клубу Црвена звезда и Владимиру Цветковићу, као и свим добитницима Мајске награде, коју додељује Спортски савез Србије.

Претходни текстТерзић: Имамо најбољи тим у последњих 30 година
Следећи текстЗвезда и Цептер наставили сарадњу