Звездини бисери – 24 гола

120

Талентовани фудбалери који стасавају у црвено-белој Омладинској школи су у викенду за нама поново показали завидне резултате. „Плесали“ су на теренима наши бисери, предвођени младим стручњацима, показали велику ефикасност и укупно постигли чак 24 гола.

Јуниори Црвене звезде су изгубили на гостовању ИМТ-у са 4:2 у оквиру 37. кола Омладинске лиге Србије. Тренер наших шампиона – Марко Неђић је „промешао карте“ за ову утакмицу тако да је наш тим на овом мечу наступио са дечацима рођеним 2004. и 2005 године. Упркос томе наши бисери су добро играли, али нису успели да стигну до позитивног резултата, а двоструки стрелац за наш тим био је Михајло Милосавић. Омладинци Графичара су поражени на гостовању Младости из Лучана – 4:2. Иако су ученици Милана Стегњајића имали резултатски недостатак после првих 45 минута, наши бисери су у другом полувремену показали карактер и одличном игром били надомак резултатског преокрета. Међутим, фалило је среће младим фудбалерима Графичара да остваре позитиван резултат, а голове за нашу екипу на овом мечу постигли су Матеја Бојовић и Алексеј Гољанин.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 37. КОЛА:

1. Црвена звезда, 86 бодова, гол разлика 105:30

2. Партизан, 80 бодова, гол разлика 94:47

3. Војводина, 80 бодова, гол разлика 71:32

——-

8. Графичар, 53 бодова, гол разлика 51:47

СТРЕЛЦИ: Никола Кнежевић (21 гол, Црвена звезда), Матеја Бачанин (15 голова, Црвена звезда), Никола Митуљикић (12 голова, Црвена звезда), Матеја Бојовић (9 голова Графичар), Марко Стојановић, Стефан Пиргић (8 голова, Црвена звезда).

Кадети Црвене звезде, које са тренерске позиције предводи Никола Митић, су убедљиво савладали Телеоптик на гостовању са 4:0 у оквиру 37. кола шампионата. Наши бисери су доминирали током целог меча у готово свим сегментима игре, стварали шансе и на крају заслужено славили. Голове за наш тим постигли су Јован Шљивић, Давор Ракић, Матеја Бубањ и Петар Граоња. У наредној рунди такмичења црвено-бели ће на свом терену дочекати Младост из Лучана. Кадети Графичара су изгубили од Младости из Лучана – 5:2 на гостујућем терену. Изабраници Николе Митића су приказали велику борбу на овом мечу, али је фалило среће да наш тим оствари бољи резултат. Поред аутогола домаћина, за наш тим мрежу ривала је погодио Огњен Мимовић.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 37. КОЛА:

1. Партизан, 100 бодова, гол разлика 136:20

2. Војводина, 92 бода, гол разлика 114:33

3. Чукарички, 88 бодова, гол разлика 121:40

4. Црвена звезда, 81 бод, гол разлика 108:37

5. Графичар, 66 бодова, гол разлика 92:51

СТРЕЛЦИ: Мирко Николашевић (26 голова, Црвена звезда), Лука Бошковић (22 гола, Графичар), Матеја Бубањ (20 голова, Црвена зведа), Давор Ракић (12 голова Црвена звезда), Игњат Брајић (11 голова, Графичар), Михајло Милосавић (10 голова Црвена звезда).

Млађи кадети Црвене звезде су изгубили од Рада са 2:1 у оквиру 22. кола лиге. Иако су изабраници Срђана Бугарског били бољи ривал на терену током већег дела утакмице и имали резултатску предност, гости су у завршници меча ипак успели да остваре позитиван скор на овом мечу. Једини гол за нашу екипу постигао је Михајло Катанић.

Пионири Црвене звезде су убедљиво савладали на свом стадиону Раднички из Обреновца са 6:0. „Плесали“ су по терену изабраници Бојана Маћешића, диктирали темпо игре, стварали шансе и нису дозволи ривалу да озбиљније угрози њихв гол. За црвено-беле на овом мечу погађали су двоструки стрелац Лука Ђорђевић, док су по један погодак постигли Андреј Младеновић, Душан Жагар, Милош Бакић и Вељко Вукојевић.

Млађи пионири Црвене звезде су победили Раднички Обреновац на свом терену резултатом 4:0 у оквиру 32. кола београдског шампионата. Пулени Уроша Урошевића су били видно бољи ривал на терену и на крају заслужено уписали нова три бода. Бљириао је на овом мечу Димитрије Шарић који је постигао хет-трик, а уз њега се у листу стрелаца уписао и Василије Костов. Такође, на утакмици се нарочито истакао млади Стефан Пузовић који је „сервирао“ лотпе својим саиграчима и забележио чак три асистенције. Млађи пионири Графичара су савладали минималним резултатом ОФК Београд на свом терену (1:0). У веома неизвесној утакмици ученици Дејана Шиљковића су показали карактер, као и велику жељу за победом, а своју добру игру су крунисали голом у самом финишу сусрета када Петар Поповић донео радост Графосима.

Петлићи Црвене звезде су поражени од годину дана старијих дечака ОФК Београда са 3:1 у оквиру 10. кола лиге. Иако су се изабраници Данила Тешића приказали велику борбу и на моменте били много бољи ривал на терену, нису успели да реализују своје шансе и дођу до позитивног резултата. Једини гол за наш тим постигао је Јанко Бакаловић. Петлићи Графичара су савладали на гостовању екипу Душановца са 3:1. Ученици Владе Вучића су поново приказали добру игру и уписали нова три бода, а мрежу ривал ана овом мечу погађали су Матановић, Јевђић и Јовановић.

Претходни текстЈуниори трећи на завршном турниру Првенства Србије
Следећи текстСтанковић: Трофеј зове трофеј