Убедљиви кадети

74

Кадети Црвене звезде су убедљиво тријумфовали на гостовању Телеоптику резултатом 4:0. Изабраници Николе Митића су имали иницијативу током свих 90 минута, стварали шансе и били изразито ефикасни. Питање победника решили су већ у првом полувремену, а стрелци за црвено-беле били су Јован Шљивић, Давор Ракић, Матеја Бубањ и Петар Граоња.

Телеоптик – Црвена звезда 0:4 (0:2)

Стадион: „ФК Телеоптик“. Судија: Данило Јеринић. Стрелци: Шљивић у 21, Ракић у 28, Бубањ у 59. и Граоња у 67.минуту. Жути картони: Васић (Телеоптик), Лечић (Црвена звезда)

Телеоптик: Чукурановић, Фијала, Ћелић, Стаменковић, Симовић, Ћојбашић (од 46. Михалек), Н. Кнежевић (од 60. Васић), Мираљемовић (од 65. Ступар), Брахић (од 60. Анђеловић), Лукић (од 45. С. Кнежевић), Милинковић.

Црвена звезда: Маринковић, Недељковић, Граоња, Лечић (од 80. Каришик), Вукичевић, Видојевић, Николашевић (од 85. Димитријевић), Шљивић (од 63. Милосавић), Ракић (од 72. Николић), Радоњић (од 81. Лолић), Бубањ.

Утакмица је почела одмеравањем снага на средини терена. Играло се између два шеснаестерца, све до 12.минута када је Телеоптик кренуо у контру, Брахић је шутирао са двадесетак метара, али је голман Маринковић укротио његов ударац. Црвено-бели су имали посед лопте, диктирали темпо, али је фалило среће у завршном пасу. Први пут су запретили у 19.минуту из слободног ударца. Радоњић је добро покушао, али право у руке Чукурановића. Два минута касније наши кадети су повели. Шљивић је комбиновао по левој страни, дуго држао лопту у ногама и у једном моменту се одлучио на шут. На путу ка голу лопта је закачила Ћојбашића и завршила у мрежи – 0:1. Овај погодак је охрабрио изабранике Николе Митића па су наставили да нападају, а мрежа „оптичара“ се у 28.минуту поново затресла. Бубањ се вратио до своје половине, примио лопту и послао компујтерски прецизну дугу лопту ка Ракићу који је са десетак метара одлично шутирао и погодио доњи леви угао гола домаћих – 0:2. Након другог поготка гостију утакмица је ушла у мирнији део, а на нову прилику чекало се до 42.мунута. Поново је Бубањ сјајно прихватио лопту и послао теледириговани пас ка Ракићу који је у последњем моменту изблокиран. У смирај првог полувремену, поново су Бубањ и Ракић били у акцији. Шљивић је прошао по десној страни, упутио лопту ка Ракићу који је повратним додавањем оставио лопту за Бубња који је оштро шутирао, али тик преко пречке.

Друго полувреме је почело идентично као и прво. Играло се углавном на средини терена без изгледних шанси. Таква ситуација на терену одвијала се све до 59.минута. Челић је погрешио у дефанзиви и додао до Бубња. Звездина „једанаестица“ је изашла испред голмана домаћих и шутирао искоса са десне стране и погодио мету – 0:3. Наставили су изабраници Николе Митића да нападају у таласима, а мрежа домаћих се затресла поново у 67.минуту. Николашевић је луцидним потезом проиграо Граоњу који је снажним ударцем по земљи матирао Чукурановића – 0:4. После четвртог гола је темпо игре спласнуо и меч је отишао у мирнију завршницу. До краја сусрета, вредан помена је покушај Радоњића са двадесетак метара, али преко гола. Црвена звезда је до краја сусрета примирила лопту и рутински привела утакмицу крају забележивши нова три бода.

Претходни текстПриче о Барију – Пикси против Звезде
Следећи текстПеровић кадетски шампион Србије