Звезда најубојитија у Европи

61

Фудбалери Црвене звезде су били распуцани у последњем голу националног шампионата, где су савладали Металац резултатом 5:1 и тако су дошли до учинка од 114 постигнутих голова ове сезоне, што у просеку чини три поготка по мечу.

Током читаве сезоне црвено-бели су показали велику ефикасност у Суперлиги Србије, а нападачки фудбал који је наметнуо шеф стручног штаба Дејан Станковић, резултирао је великим бројем голова у мрежи ривала. Свему томе сведочи просек од три поготка по мечу, чиме смо се изједначили са Ајаксом, с тим да је холандски шампион постигао 12 погодака мање од нас. Ајакс је на 34 утакмице постигао 102 гола.

Од старта сезоне наш тим је кренуо силовито, па је у првом колу рутински савладан Нови Пазар на Маракани, а мрежа гостију се затресла три пута на том мечу. Од укупно 38 утакмица, колико броји Суперлига Србије, црвено-бели су на 24 меча постигли три или више голова. Најефикаснији ове сезоне били смо против Вождовца и Златибора када смо постигли шест голова, а један погодак мање постизали смо против ТСЦ-а, Металца, Бачке, Инђије и Јавора. По четири гола постигли смо против Младости (2 пута), Радника, Мачве, Пролетера, Вождовац и Напретка.

Најефикаснији играч у редовима Црвене звезде за ову сезону био је Мирко Иванић који је постигао 16 погодака, а прате га Алексанар Катаи и Милан Павков са по 14 голова, као и Ел Фарду Бен који се 12 пута уписао у стрелце.

Претходни текстРутинска победа црвено-белих
Следећи текстОдбројавање до Барија