Суперлига у знаку Иванића

61

Црвена звезда је голеадом против Металца (5:1) завршила сезону у Суперлиги Србије, а фудбалер који је обележио годину је Мирко Иванић, Звездин најбољи стрелац и асистент у националном шампионату.

У трећој сезони од како је на зиму 2019. године обукао црвено-бели дрес, Мирко Иванић игра одлично. Постао је незамењив шраф у тиму Дејана Станковића и миљеник свих оних којима је наш клуб у срцу, с обзиром на племенити стил игре који негује везни фудбалер рођен 1993. године. У недавно завршеној Суперлиги се издвојио као први стрелац и асистент нашег тима, јер је на 33 меча постигао 16 голова и 11 пута упутио пас који се резултирао поготком. На терену је укупно провео 2405 минута, што га ставља на високо пето место, када је реч о нашем тиму, те су од њега чешће играли само – Борјан, Николић, Гајић и Панков.

Голгетерску серију започео је већ у првом колу Суперлиге Србије против Новог Пазара, где је наш тим славио резултатом 3:0, а одмах на следећем мечу забележио асистенцију против Радничког из Ниша. Најбољи учинак у лиги ове сезоне имао је против Напретка (3:0) у оквиру 10. кола Суперлиге Србије где је постигао два поготка и уписао једну асистенцију, а исти учинак имао је и против Златибора где је наш тим славио резултатом 6:1.

Иванић је у потпуности издоминирао и у свим осталим такмичењима јер је тренутно на коти од 47 мечева, 20 погодака и 15 асистенција, што су невероватне бројке. Уз то, следећег уторка од 19 часова нас чека финале Купа, видећемо да ли ће Иванић поново бити таличан против вечитог ривала.

Претходни текстПриче о Барију – Калаузом до трансфера
Следећи текстЈуниори на завршном турниру АБА лиге на Златибору