Шампион шампионски – Титула без пораза!

69

Црвена звезда се окитила 32. шампионском титулом, четвртом у низу, а то је учинила на перфектан начин, јер је екипа Дејана Станковића завршила актуелну сезону без пораза у шампионату.

Импресивном статистиком је Звезда завршила такмичење у домаћем шампионату. Наш тим обара бројне рекорде ове године, али и остварује све зацртане циљеве. Црвено-бели су текућу сезону у националном шампионату завршили без пораза. Екипа Дејана Станковића је освојила 108 такмичарских бодова у Суперлиги Србије, чиме је оборила рекорд који је држао шкотски Селтик, али и поставила нови лични рекорд, пошто је екипа Славољуба Муслина била власник најбољег учинка са 105 освојених бодова у 40 такмичарских кола. Наш тим је ове сезоне забележио 35 тријумфа у првенству, као и три ремија. Гол разлика у коначном билансу је 114:20. Такође, првотимци нашег тима су оборили рекорд вечитог ривала из сезоне 1999/20, када је у питању број постигнутих голова у домаћем првенству, јер су 114 пута затресли мрежу ривала у Суперлиги Србије.

Ово није први пут у црвено-белој историји да је наш тим сезону завршио без пораза. Звезда је то успела у сезони 2007/2008. Ипак, то није било довољно да би се црвено-бели окитили шампионским одличјем. Те такмичарске сезоне Црвену звезду су предводила три тренера – Бошко Ђуровски, Милорад Косановић , као и Александар Јанковић који је најдуже водио екипу. Тада је наш тим освојио 75 бодова, а наши играчи су забележили 21 победу и 12 ремија. Такође, Звезда је током тог шампионата постигла највише голова у лиги – 65, али је и одбрана нашег тима најмање пута капитулирала – 22. Ипак, ови параметри нису били довољни за титулу шампиона Србије, па је екипа Александра Јанковића на крају сезоне била вицешампион државе. Интересантно је такође да су црвено-бели имали бољи међусобни скор од вечитог ривала, који је био шампион те сезоне. Наш тим је у вечитом дербију тријумфовао на домаћем терену са 4:1, док је у преостала два меча ремизирао – 2:2 и 1:1.

Ипак, на неки начин ова „неправда“ је исправљена тиме што је генерација предвођена Дејаном Станковићем завршила сезону као шампион Суперлиге Србије – без пораза, шампионски!

Претходни текстЗвезда и Бал на води
Следећи текстРутинска победа црвено-белих