У сусрет противнику – Металац

41

Фудбалери Црвене звезде сутра од 16 часова дочекују Металац на стадиону ,,Рајко Митић“ у оквиру последњег 38. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића у претходном мечу су убедљиво савладали Бачку на гостујућем терену резултатом 5:0. Двоструки стрелац био је Жељко Гаврић, а поред њега мрежу су погодили и Милан Павков, Његош Петровић и Мирко Иванић.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против нашег сутрашњег ривала екипе Металца смо до сада у историји одиграли 11 дуела у којима смо забележили девет победа, један реми и један пораз уз укупну гол разлику 25:4 у нашу корист. Прву утакмицу против клуба, који се ове сезоне вратио на суперлигашку сцену, одиграли смо 12. септембра 2009. године на Маракани, а наш тим је славио головима Дејана Лекића (два пута) и Николе Лазетића са 3:0.

Последњи утакмицу против Металца одиграли смо 16. децембра 2020. године у оквиру 19. кола овогодишње Суперлиге Србије. На том сусрету Црвена звезда је славила минималним резултатом 1:0, а стрелац је био Немања Милуновић.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 38. кола, између Црвене звезде и Металца, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 16 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 105 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 34 победе и три ремија, уз гол разлику 109:19. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су против Бачке, где су били убедљиви и славили са 5:0, головима Жељка Гаврића(2), Милана Павкова, Његоша Петровића и Мирка Иванића.

Металац се налази на седмом месту у националном шампионату са 52 освојена бода. У досадашњем делу сезоне остварили су 13 победа, исто толико ремија и 11 пораза, уз гол разлику 47:48. На последњем дуелу ремизирали су са Новим Пазаром на домаћем терену (1:1).

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац екипе је Звездино дете – Стефан Цветковић, који је ове полусезоне, од како је стигао из Графичара, постигао осам погодака. На голу је још један фудбалер који је прошао нашу oмладинску школу – Страхиња Савић. Последњу линију тима чине Бојан Млађовић, Иван Рогач и Александар Васиљевић, а ван строја је већ дуже време млади репрезентативац Јован Влалукин. Кључеве везног реда држе Марко Зоћевић и Дамјан Крајишник, а испред њих маневрише Игор Максимовић. Уз Цветковића, у нападу је и Престиж Ембунгу.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 38. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Металца биће Ненад Минаковић. Поред аут линија помагаће му Матија Олајош Нађ и Стефан Војнић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак:

– 16:00 Чукарички – Радник

– 16:00 Мачва – Златибор Чајетина

– 16:00 ТСЦ Бачка Топола – Инђија

– 18:05 Младост – Партизан

Среда:

– 18:30 Вождовац – Јавор

– 18:30 Нови Пазар – Напредак

– 18:30 Пролетер – Војводина

– 18:30 Раднички Ниш – Бачка

– 18:30 Спартак Суботица – Рад

Претходни текстЗвездин бал на води и прослава 32. титуле
Следећи текстСтанковић продужио уговор до 2024. године