Звезда још једном победила Палилулу и пласирала се у финале

88

Ватерполисткиње Црвене звезде пласирале су се у финале плеј-офа, у којем ће се 22. и 23. маја за титулу шампиона Србије борити са новосадском Војводином.

Звезда је у полуфиналу елиминисала актуелног шампиона, Палилулу, пошто је тријумфовала у обе утакмице. У суботу је било 10:6, а црвено-беле су и на Ташмајдану одиграле одлично и славиле су резултатом 12:10.

Палилула је водила три пута у првој четвртини, али је екипа Драгане Ивковић преокренула до краја првог периода и у наредних 20 минута је константно водила. Неколико пута је Звезда имала три гола предности, али је Палилула успела шест минута пре краја утакмице да стигне до изједначења. Црвено-беле су пре тога пропустиле два петерца, као и у првој утакмици, али су одржавале нерешен резултат до самог краја, када су са још два поготка стигле и до друге победе.

Најефикасније су биле Христина Илић и Сесилија Диаз Меса са по три гола, док су Јана и Ива Лујић постигле по два, док су по једном прецизне биле Андреа Гашић и Милица Зелић.

Звезда ће 22. маја дочекати Војводину у Београду, док ће дан касније играти у Новом Саду.

Драгана Ивковић није крила задовољство после пласмана у финале, али оно најважније тек следи:

Честитам екипи на пласману у финале. Имали смо пуно промашаја, трећа четвртина нам је била јако лоша, али не могу да кажем да нисам задовољна јер је просек ове екипе 17 година. Исплатио се наш план и припремање екипе за завршницу сезоне. Војводина је дефинитивно фаворит, има искуснију екипу, победила нас је у Новом Саду са великом разликом, али ми можемо да играмо са свима и то смо доказали. Финале је финале и идемо до краја.

Капитен Звезде, Христина Илић, рекла је да су она и саиграчице очекивале пласман у финале:

Звезда није била фаворит у овим утакмицама, али наши тренери знају да смо ми очекивале пласман у финале. Имамо недељу дана да се припремимо за Војводину и да дамо свој максимум. У полуфиналу смо подигле ниво игре и мислим да следеће недеље немамо шта да изгубимо. Борбеношћу ћемо се супротставити Војводини – рекла је Илић, док је Ива Лујић рекла да је освајање титуле циљ:

Дале смо све од себе и наш труд се исплатио. Јако смо срећне због пласмана у финале, али идемо корак по корак, наш циљ је освајање титуле.

ПАЛИЛУЛА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 10:12 (3:4, 3:5, 2:0, 2:3)

Базен Ташмајдан. Судије: Миловић и Прлић. Искључења: Палилула 10, Црвена звезда 9. Петерци: Палилула 1 (1), Црвена звезда 2 (0).

ПАЛИЛУЛА: Петровић, Игњић, К. Трмчић, А. Милићевић 5, А. Трмчић 1, Рудић 1, Глушчевић, Д. Милићевић, Марков, Мандић 1, Миладиновић 2, Андрејић, Кулић. Тренер: Никола Вујадиновић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Лукић, Ј .Лујић 2, Теодоровић, И.Лујић 2, Тодоровски, Миловановић, Шарац, Меса 3, Илић 3, Гашић 1, Зелић 1, Анастасијевић, Пејчић. Тренер: Драгана Ивковић.

Претходни текстЦрвена звезда је првак Србије!
Следећи текстРукометашице нису успеле у намери, али хоће у циљу