Омладинци на бод од титуле

242

Јуниори Црвене звезде су савладали Рад резултатом 2:1 на домаћем терену у оквиру 36. кола Омладинске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића су одлично ушли у меч и успели да стекну предност у раној фази утакмице, а другим поготком су у потпуности решили питање победника и сада нас само бод дели од титуле! За наш тим голове су постигли Александар Кахвић и Никола Кнежевић.

Црвена звезда – Рад 2:1 (1:0)

Стадион: ,,Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Момчило Марковић.

Стрелци: Кахвић у 9, Кнежевић у 60. минуту за Црвену звезу, а Шошкић у 88. минуту за Рад.

Жути картони: Кнежевић (Црвена звезда), Мартиновић (Рад).

Црвена звезда: Ћопић, Радојевић, Лековић, Лукић, Петровић, Ћурић, Ј. Митуљикић(од 80. Пантић), Кнежевић(од 89. Лечић), Н. Митуљикић(од 86. Николашевић), М. Стојановић(од 83. Пиргић), Кахвић.

Рад: Мартиновић, Ћоровић (од 75. Д. Пецарски), Андић, Ђурђевић, Добријевић, Гашић, Радловачки(од 53. Петронијевић), Митић, Делибашић(од 61. Шошкић), Попесковић (од 61. Капетановић, од 64. Ковачевић), Дељанин.

Црвено-бели су са великом инцијативом ушли у меч, а већ у другом минуту запретио је Јован Митуљикић, када је искористио непажњу одбране, украо лопту и гађао на гол, али је Мартиновић успео да одбрани. Стезали су обруч изабраници Марка Неђића око гола Рада и у деветом минуту Петровић је одлично центрирао у казнени простор, а његову намеру проценио је Александар Кахвић и одличном кретњом дошао до лопте и рутински затресао мрежу за 1:0. Играо се 26. минут када је Радојевић убацио лопту у казнени простор, а Кнежевић трзајем главе гађао на гол Мартиновића, али остао је несавладан голман Рада. Нападала је Црвена звезда у наставку, претили су црвено-бели највише по десној страни преко Радојевића и Николе Митуљикића. У 40. минуту добро су комбиновали Никола Митуљикић и Кнежевић, а онда је крилни нападач добро гађао, али је лопта завршила у наручју Мартиновића.

Од старта другог полувремена агресивно су црвено-бели кренули ка голу Рада. У 51. минуту Никола Митуљикић је прихватио лопту из аута, дриблингом прошао кроз два играча и силовито гађао у даљи десни угао, али је само затресао стативу. Минут касније Јован Митуљикић је проиграо Кнежевића у казненом простору, који је покушао атрактивно ,,маказицама”, али није најбоље захватио лопту, па је гађао поред гола. Успели су црвено-бели да удвоструче предност у 60. минуту када је Петровић упутио оштар центаршут у шеснаестерац, а Никола Кнежевић одлично примио лопту и рутински погодио малу мрежу за 2:0. То је био 21. погодак везисте Црвене звезде којим се попео на врх листе стрелаца Омладинске лиге Србије.Уследио је нешто мирнији ритам све до 76. минута када је после доброг соло продора Марко Стојановић добро гађао, али његов ударац завршио је изнад пречке. Рад је успео да смањи предност у 88. минуту након гужве у шеснаестерцу погодио је Шошкић, али су изабраници Марка Неђића мирно и сталожено привели утакмицу крају. Још само бод дели Звездине бисере да освоје титулу, а наредни противник је екипа ИМТ-а.

Претходни текстПионирке у финалу завршног турнира Првенства Србије
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Ђорђе Марјановић