Звездаши прикупили 280 јединица крви

31

Данас је у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ од 10 до 18 часова одржан други дан акције „Црвено-бела крв“. Звездаши су се и овог пута одазвали у великом броју, а током данашњег дана сакупљено је укупно 160 јединица крви, чиме је још једном показана велика хуманост на нашем стадиону.

Акција добровољног давања крви коју организује Црвена звезда по 21. пут је завршена, а наш клуб је и овог пута показао друштвену одговорност. Током првог дана на нашем стадиону је сакупљено укупно 120 јединица крви. Од 10 до 18 часова сви заинтеровани су имали прилику да дају добровољно крв, а данас је на стадиону „Рајко Митић“ 160 људи показало хумани чин и дало крв. Укупно је сакупљено 280 јединица крви, што је изузетно важно у овом изазовном времену.

Тренер омладинаца Црвене звезде Марко Неђић који је такође добровољни давалац, осврнуо се на 21. акцију добровољног давања крви и истакао колики значај овај хумани чин има за људе којима је помоћ потребна, али и истакао задовољство због великог одзива навијача црвено-белих, који су и овог пута показали велику хуманост.

Редовно дајем крв од 2011. године, скоро сваки пут искористим прилику да дам скромни допринос, јер наше мало некоме значи много. Веома сам поносан на чињеницу да сам пре неколико година био давалац, у тренутку када је на нашем стадиону оборен редорд прикупљених јединица крви и сигуран сам да ће наши навијачи, али и сви остали који су део Црвене звезде и у будућности наставити са таквом праксом. Овом приликом бих позвао све људе да дају допринос оваквим акцијама, јер то заиста значи људима којима је помоћ неопходна – закључио је Неђић.

Један од навијача црвено-белих такође је прокоментарисао хуманитарну акцију ,,Црвено-бела крв“ коју организује наш клуб.

Добровољни давалац сам био у тридесетак наврата. Целог живота навијам за Црвену звезду, а мислим да трећи пут добровољно дајем крв на нашем стадиону. Када год будем био у прилици долазићу да подржим ову хуманитарну акцију коју организије Црвена звезда. Сви они којима је црвено-бела боја у срцу треба да подрже ову акцију и овом приликом бих позвао све наше навијаче да се прикључе акцији добровољног давања крви у будућности – закључио је Марко Пауновић.

Звезда ће и у будућности наставити са организацијом акције добровољног давања крви и тако наставити да обара рекорде, како на спортском плану, тако и у хуманитарним акцијама.

Претходни текстБорбена Звезда повела против Палилуле у полуфиналу
Следећи текстКадети Црвене звезде у финалу Триглав КЛС лиге