Кангин хет-трик асистенција

41

Црвена звезда је убедљиво савладала Бачку резултатом 5:0 на гостујућем терену у оквиру 37. претпоследњег кола Суперлиге Србије. Двоструки стрелац био је Жељко Гаврић, а голове су постигли и Милан Павков, Његош Петровић и Мирко Иванић. Ипак играч који се посебно истакао и можда био један од најбољих појединаца на терену је Гелор Канга који је уписао три асистенције.

Сјајни Габонац ове сезоне одлично игра у црвено-белом дресу. Наступио је на 35 мечева ове сезоне у свим такмичењима, а постигао је седам погодака и уписао укупно 13 асистенција и дели прво место са Мирком Иванићем који је упослио исто толико саиграча. Ипак нешто што га издваја од осталих је то што му је пошло за руком да на једном мечу оствари три асистенције.

До прве је дошао када је добро центрирао са бока, а Милан Павков је одлично скочио и затресао мрежу главом. Док су остале две биле скоро идентичне, када је ,,хируршки” прецизним пасовима избацио одбрану Бачке у два наврата и упослио младог крилног нападача из Угљевика, Жељка Гаврића који се два пута уписао у листу стрелаца.

Поред Канге и Иванића, двоцифрени број асистенција остварио је и Бен који је саиграче упослио 10 пута, а најближи двоцифреном броју асистенција је Александар Катаи који је тренутно на коти девет. Прате их Вељко Николић и Милан Родић са по седам.

АСИСТЕНЦИЈЕ:

Гелор Канга – 13

Мирко Иванић – 13

Ел Фарду Бен – 10

Александар Катаи – 9

Вељко Николић – 7

Милан Родић – 7

Претходни текстМаксимална победа стонотенисерки без изгубљеног сета
Следећи текстПодигните пехар Суперлиге у уторак!