Црвена звезда – Спартак 26:27 (16:14)

175

Рукометаши Црвене звезде поражени су у последњем колу плеј-аут доигравања АРКУС лиге у „Шумицама“ од Спартака у последњој секунди меча – 26:27 (16:14).

Неславно су завршили још једну сезону рукометаши. Иако резултатски по Звезду дуел против Спартака није имао значаја, за госте је значио опстанак, био је значајан по клуб. И поново су пали на испиту, поново су поразили себе.

Сам ток меча је био у таласима, Звездина одбрана је, као и током целе сезоне, била на веома ниском нивоу, што показује и чињеница да су црвено-бели само у плеј-ауту примили 221 гол. Спартак је играо под морањем, енергија и жеља су били на максимуму и брзо су креирали предност, 2:6 у 10.минуту. Тргнули су се изабраници Жикице Милосављевића, погађали су Ђуровић и Хорват, али је Урош Којадиновић држао Спартак у игри и контролисао разлику између једног и два гола. Други део првог полувремена је припао Црвеној звезди, која је у том периоду приказала лепршаву игру. У 18.минуту црвено-бели су стигли до изједначења головима Рогана и Матичића, али је опет Којадиновић донео +3 свом тиму, (11:14). Ипак, Звезди је припао финиш. Уласком у игру Ивана Рајичевића, Звезда је заиграла паметније и чвршће у одбрани, а серијом 5:0 привела полувреме крају у своју корист, 16:14.

Спартак је морао да крене на све или ништа, а црвено-бели то нису искористили. Прво је Матичић промашио седмерац, одбранио је Арђелан, да би у ситуацији са два играча више и два гола предности, у нападу погрешио Ђуровић. И поред одбрана Јелића, на крилима пропуштених прилика Звезде и Уроша Којадиновића Спартак је повео 19:21 у 41.минуту. Од тог момента, Суботичани су контролисали минималну разлику, а Звезда упала у нервозу и панику и полетничким грешкама утицала на развој ситуације на паркету. Неизвесна завршница је донела нови шок. Ионако несигурни, црвено-бели су преко Хорвата смањили, а на девет секунди до краја Богојевић је погодио за 26:26. Остало је седам секунди за напад Спартака, Звезда није направила фаул, а Урош Радосављевић погодио победу и опстанак Спартака секунд пре краја утакмице, 26:27.

Гол Радосављевића посебно је добио на значају јер је неколико минута касније на Бањици Обилић у последњем нападу славио против Кикинде, која ће наредне сезоне играти Супер Б лигу, заједно са Црвенком.

Најефикаснија са по пет голова у редовима Црвене звезде били су Иван Хорват, Мирко Ђуровић и Лука Роган.

Црвена звезда је сезону завршила на петом месту плеј-аута. Далеко, далеко испод онога што је могла и морала.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 26:27 (16:14)

Београд, хала: „Шумице“. Без гледалаца. Судије: Бранислав Ђокић и Бобан Блаегојевић (Јагодина). Искључења: Црвена звезда 2, Спартак 12 минута. Седмерци: Црвена звезда 4(3), Спартак 2(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 5, Хорват 5(3), Лазић, Стевовић 4, Тодоровић, Милошевић 2, Јовић, Мајес, Рајичевић, Јелић, Матичић 2, Благојевић, Брети, Богојевић 3, Роган 5. Тренер: Жикица Милосављевић

СПАРТАК: Јовановић 1, Јошић, Гроздић 5, Биџић, Спремо 3, Којадиновић 10(2), Радосављевић 1, Мискин, Ђуровић, Скубан 3, Петровић 1, Пеић Тукуљац, Потпара 3, Колуџић, Јовановски, Арђелан. Тренер: Славиша Лаковић

Претходни текстЗвезда ТВ | Катаијевих 100
Следећи текстВатерполисти без финала