У сусрет противнику – Бачка

37

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова и пет минута гостују Бачкој у оквиру 37. претпоследњег кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су убедљиво савладали Златибор у последњем мечу резултатом 6:1. Двоструки стрелац у нашем тиму био је Мирко Иванић, а поред њега мрежу су ,,затресли“ и Вељко Николић, Жељко Гаврић, Гелор Канга и Милан Павков.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против екипе Бачке смо до сада у историји одиграли само осам дуела у којима смо забележили седам победа и реми уз укупну гол разлику 21:6 у нашу корист. Прву утакмицу одиграли смо 28. октобра 2015. године у Бачкој Паланци, где су црвено-бели славили са 3:1. За наш тим голове су постигли Александар Катаи(2) и Луис Ибањез.

Последни сусрет са Бачкопаланчана био је 13. децембра 2020. године када смо у оквиру 18 кола Суперлиге Србије славили резултатом 2:0, а голове су постигли Мирко Иванић и Дијего Фалћинели.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 37. кола, између Бачке и Црвене звезде, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 18 часова и пет минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 102 освојена бода налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 33 победе и три ремија, уз гол разлику 104:19. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су против Златибора, где су били убедљиви и славили са 6:1, головима Мирка Иванића(2), Вељка Николића, Жељка Гаврића, Гелора Канге и Милана Павкова.

Бачка се налази налази на последњем месту у првенству са 16 бодова. У досадашњем делу сезоне остварили су три победа, седам ремија и 26 пораз уз гол разлику 23:58. На последњем дуелу поражени су на гостујућем терену против екипе Металца из Горњег Милановца са 3:0.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац екипе је Никола Жакула који је постигао шест погодака. На голу је млади чувар мреже Алекса Милојевић. Бековски тандем чине Душан Живић и Дејан Парађина. Штопери су Данило Рађен и Филип Митровић. Кључеве везног реда држе Марко Пантић и Марко Стојановић, а најистуренији је Милош Зличић који је постигао четири гола.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 37. кола Суперлиге Србије између Бачке и Црвене звезде биће Момчило Марковић. Поред аут линија помагаће му Ивица Стојановић и Матија Олајош Нађ.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

– 16:00 Радник – ТСЦ Бачка Топола

– 16:00 Војводина – Спартак Суботица

Субота:

– 13:30 Инђија – Пролетер

– 13:30 Јавор – Чукарички

– 13:30 Металац – Нови Пазар

– 13:30 Напредак – Младост

– 13:30 Рад – Мачва

– 13:30 Златибор Чајетина – Раднички Ниш

– 16:00 Партизан – ФК Вождовац

Претходни текстОдржан први показни тренинг школе одбојке ОК Црвена звезда
Следећи текстСаопштење за јавност КМФ Црвена звезда