ИН МЕМОРИАМ: Милан Косановић

56

Некадашњи члан стручног штаба Црвене звезде – Милан Косановић, преминуо је данас у 50. години живота.

Његово здравствено стање се погоршало услед компликација изазваних корона вирусом, па је пребачен на болничко лечење. Он је услед повишене температуре морао да буде хитно хоспитализован, те се налазио на интензивној нези у Клиничком центру Војводине, под интензивним надзором медицинских радника. Ипак, човек који је као помоћник у стручном штабу Владана Милојевића побеђивао многе битке, овог пута није успео…

Косановић је рођен 22. новембра 1971. године у Новом Саду. Фудбалски занат пекао је у Омладинској школи Војводине, чији је и био актуелни спортски директор. Био је део нашег клуба као помоћник у стручном штабу Владана Милојевића и освојио је три титуле уз два пласмана у Лигу шампиона и један у Лигу Европе. Био је део стручног штаба репрезентације Србије до 20 година која је освојила светску титулу на Новом Зеланду. Осим тога, водио је и селекцију Србије до 18 године, а био и помоћник Владану Милојевићу у Ал Ахлију.

Биће вечно упамћен по невероватном фудбалском знању које је поседовао, харизми, анегдотама и свему оном што је красило генерацију чији је био помоћни тренер. Био је прави пример преданости и рада и човек који је 24 часа живео за фудбал. Много тога је научио фудбалере које је тренирао, као и све оне људе који су имали ту част да се нађу у његовом друштву и сарађују са њим. Све то ће вечно остати у срцу свим звездашима који никада неће заборавити Милана Косановића и све оно што је учинио за наш клуб!

Црвена звезда изражава најдубље саучешће његовој породици.

Претходни текстСаопштење за јавност КМФ Црвена звезда
Следећи текстМркела: Косановић увек у нашим срцима