Донирајте крв – наше мало, неком је много!

23

Акција „Црвено-бела крв“ ће се одржати у петак и суботу, 14. и 15. маја, од 10 до 18 часова у Медија центру стадиона ,,Рајко Митић“, а све звездаше позивамо да дођу у што већем броју, како би оборили рекорд у прикупљеним јединицама крви постављен пре две године.

Црвена звезда 21. пут организује акцију „Црвено-бела крв“, а почетком ове године и поред тешке ситуације изазване коронавирусом, велики број навијача је учествовао у акцији и прикупљено је 584 јединица крви. Ипак, апсолутни рекорд остварен је 25. августа 2019. када је прикупљено 1488 јединица крви, а уједно је тада био оборен и дневни рекорд са 724 јединице крви које су дониране од хуманих звездаша. А сада је време да оборимо и тај рекорд, као бројне фудбалске током ове сезоне!

Звездаши су се увек доказивали као изузетно хумани и склони одазивању свим акцијама које укључују помоћ онима којима је неопходна, а верујемо да ће тако бити и овај пут и да ће се рекорд постављен пре две године – оборити. Акција „Црвено-бела крв“ врши се у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије и сваки претходни пут су наши навијачи показали да имају велико срце!

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Звездаши, дођите на Маракану, будите хумани и оборите рекорд!

Претходни текст„Pick N’ Talk“ – Владимир Кузмановић
Следећи текстОдржан први показни тренинг школе одбојке ОК Црвена звезда