Звездини бисери – Омладинци корак ближе титули

64

Бисери наше Омладинске школе су одиграли 13 лигашких утакмица у такмичарском колу за нама и постигли укупно 31 гол.

Јуниори Црвене звезде су убедљиво савладали екипу Вождовца на гостујућем терену са 5:1, у оквиру 35. кола домаћег првенства. Ученици Марка Неђића су константно нападали домаћина, а Вождовчани нису успели да зауставе голгетерски расположене бисере нашег тима. Голове за наше омладинце су постигли Јован Митуљикић, Никола Митуљикић, Никола Кнежевић, Стефан Пиргић и Марко Стојановић. Омладинци Графичара су одиграли нерешено на гостовању против Рада, а коначан резултат је био 1:1. Мрежу домаће екипе је затресао Михајло Митић, а недостајало је мало среће да наш тим дође до читавог плена на овој утакмици.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 35. КОЛА:

1. Црвена звезда, 83 бодова, гол разлика 101:25

2. Партизан, 77 бодова, гол разлика 87:45

3. Бродарац, 76 бода, гол разлика 74:37

——-

8. Графичар, 50 бодова, гол разлика 46:42

СТРЕЛЦИ: Никола Кнежевић (20 голова, Црвена звезда), Матеја Бачанин (15 голова, Црвена звезда), Никола Митуљикић (12 голова, Црвена звезда), Марко Стојановић и Стефан Пиргић(8 голова, Црвена звезда).

Кадети Црвене звезде су ремизирали на гостујућем терену против екипе ОФК Вршца у оквиру 35. кола националног шампионата, а мреже су мировале па је коначан резултат био 0:0. Изабраници Николе Митића су опседали гол ривала, али ипак нису успели да пробију „бункер“ Вршчана. Пулени Николе Ђуровића су поражени на гостовању од екипе Рада са 4:1. Једини погодак за Графосе је постигао Драгољуб Радоман.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 35. КОЛА:

1. Партизан, 94 бодова, гол разлика 130:20

2. Војводина, 86 бодова, гол разлика 101:33

3. Чукарички, 79 бодова, гол разлика 96:33

4. Црвена звезда, 78 бодова, гол разлика 104:32

5. Графичар, 63 бода, гол разлика 85:46

СТРЕЛЦИ: Мирко Николашевић (26 голова, Црвена звезда), Матеја Бубањ (18 голова, Црвена зведа), Лука Бошковић (18 голова, Графичар), Игњат Брајић (11 голова, Графичар).

Изабраници Бошка Ђуровског су одиграли нерешено на стадиону „Рајко Митић“ против Дубочице са 1:1. Обе екипе су биле мотивисане за игру, а једини погодак за Графосе постигао је Усман Маронг, који је фантастичним ударцем из слободног ударца затресао мрежу ривала.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 32. КОЛА:

1. Раднички 1923, 65 бодова, гол разлика 47:23

2. Колубара, 63 бодова, гол разлика 46:29

3. Кабел, 59 бодова, гол разлика 36:16

——-

8. Графичар, 45 бодова, гол разлика 41:33

СТРЕЛЦИ: Борисав Бурмаз (7 голова), Дејан Видић (4 гола) Немања Стојић, Норман Кембел, Лазар Марјановић (3 гола).

Млађи омладинци су поражени на гостовању од екипе ОФК Београда са 3:0, у оквиру 26. кола лигашког такмичења. Изабраници Душана Шарановића су храбро ушли у меч са „Романтичарима“, али ипак нису успели да дођу тријумфа на овом сусрету.

Млађи кадети су на домаћем терену ремизирали у веома узбудљивој утакмици са Вождовцем, а коначан резултат је био 3:3. Изабраници Срђана Бугарског су оставили срце на терену и мало је недостајало да наши талентовани фудбалери дођу до потпуног преокрета на овом мечу. Голове за наш тим су постигли Теодор Илић, Вељко Вукојевић и Михајло Катанић.

Пионири Црвене звезде су на домаћем терену тријумфовали над Телеоптиком и заслужено славили са 3:0 у оквиру 22. кола београдског шампионата. Пулени Бојана Маћешића су контролисали читав ток утакмице, а голове за наше бисере су постигли Андреј Петровић који је постигао гол из једанаестерца и Вељко Вукојевић који је два пута затресао мрежу ривала. Успешни су били и пионири Графичара који су на на свом терену савладали годину дана старију екипу Вождовца са 3:1. Ученици Милорада Вилотића су били расположени за игру, а мрежу ривала су затресли Матеја Остојић, Даворин Тошић и Андрија Максимовић.

Млађи пионири Црвене звезде су савладали Синђелић на домаћем терену са 4:2 у оквиру 30. кола београдског шампионата. Наш тим је стварао велики број шанси на мечу, а стрелци за изабранике Уроша Урошевића су били Лука Зарић, Лазар Николић, Павле Штулић и Димитрије Шарић. Бисери предвођени Дејаном Шиљковићем убедљиво су на терену наше Омладинске школе победили Вождовац са 9:0 у оквиру 29. кола лигашког такмичења. Млађи пионири Графичара су били изузетно голгетерски расположени, а голове за наше бисере су постигли Александар Микетић, Урош Милосављевић, Огњен Вулићевић, као и двоструки стрелци Андреј Марић, Урош Ђорђевић и Петар Поповић.

Петлићи Црвене звезде су поражени на домаћем терену од вечитог ривала са 2:0 у дерби сусрету осмог кола лиге. Наши бисери су пружили велику борбу на терену, али ипак нису успели да савладају ривала. Изабраници Данила Тешића су стварали лепе акције на мечу, али нису остварили позитиван резултат у дерби сусрету. Пулени Владе Вучића су изгубили на гостовању од Чукаричког са 4:1 у оквиру лигашког такмичења, а једини стрелац за петлиће Графичара је био Новак Бошковић.

Претходни текстЛука Ристић троструки кадетски шампион Србије
Следећи текстДве бронзе за Звездине боксере на Балканијади