Ефикасност црвено-белих

16

Црвена звезда ове сезоне демонстрира потпуну супериорност у националном шампионату. Изабраници Дејана Станковића су четири кола пре краја математички обезбедили титулу, 32. по реду. Били су изразито ефикасни јер су у досадашњих 36 кола постигли 104 гола што је највише у клупској историји. Поред сениора, ове сезоне „стотку“ је премашила и омладинска селекција нашег тима. Три кола пре краја надомак су титуле, са 101 датим поготком и шест бодова „вишка“ у односу на првог пратиоца.

Црвено-бела овосезонска ефикасност је изузетна. На синоћној утакмици против Златибора, наш тим је успео да у другом полувремену постигне шест погодака, колико су ове сезоне дали Вождовцу на „Маракани“. Екипама ТСЦ-а, Јавора и Инђије наши фудбалери „спаковали“ су по пет голова, док су са четири гола у мрежи завршили лучанска Младост у оба сусрета, затим Радник, новосадски Пролетер, Мачва, Вождовац, Напредак, као и Златибор у Купу Србије. Са 104 поготка у 36 рунди првенства исписали су златне странице историје нашег клуба, оборивши рекорд из такмичарске 1994/1995 када смо се зауставили на бројци од 99 датих голова. Најбољи стрелци у овој години су Мирко Иванић са 15 и Александар Катаи са 14 погодака „у мету“. До двоцифреног учинка стигли су још Милан Павков и Ел Фарду Бен, који су 12, односно 10 пута матирали противничке чуваре мреже.

Иза јужне трибине стасава нова генерација Звездиних омладинаца и игра невероватно добар фудбал. Ове сезоне изабраници Марка Неђића налазе се на корак од освајања шампионске титуле, са шест бодова више од Партизана и седам од Бродарца. Укупно су остварили 25 победа, осам нерешених уз само два пораза. Три кола пре лигашког финиша налазе на цифри од 101 постигнутог поготка, а појединачно су се издвојили Никола Кнежевић са 20, Матеја Бачанин са 15 и Никола Митуљикић који је 12 пута „тресао“ мреже ривала. Сви ови параметри показују офанзивну оријентацију Звездиног система игре у коме црвено-бели увек теже допадљивој игри „на гол више“ и никада се не задовољавају постигнутим резултатом.

Претходни текст,,Црвено-бела крв“ 21. пут!
Следећи текстЈуниори четврти на завршном турниру Рода лиге