Пораз Звезде пред почетак плеј-офа

57

Ватерполисткиње Црвене звезде претрпеле су пораз у последњем колу групе за пласман од 1. до 4. места и плеј-оф ће почети са трећег места.

Црвено-беле су са 21:14 поражене од Палилуле, која ће бити противник и у полуфиналу плеј-офа наредног викенда. Играју се две утакмице, Звезда ће бити домаћин у суботу, а Палилула дан касније. У другом полуфиналу састају се Војводина и Таш 2000, а Новосађанке су данас биле боље од београдског састава са убедљивих 17:3.

Палилула је постепено увећавала разлику, а Звезда је почетком друге четвртине пропустила прилику да ухвати резултатски прикључак. При вођству гостојућег састава од 6:4, црвено-беле су пропустиле добар напад, да би потом уследила три гола Палилуле у само 60 секунди и Звезда до краја утакмице није успевала да смањи заостатак.

Повела је Палилула головима Теодоре Рудић и Ане Милићевић, али је домаћа екипа брзо изједначила преко Сесилије Диаз Месе. Палилула је одговорила серијом 3:0, па је после осам минута игре било 6:3, а Драгана Ивковић је шансу међу стативама дала и Александри Антанасијевић.

Андреа Гашић је за кратко време постигла два гола, али је Звезда пропустила шансу да смањи на 6:5, што је Палилула казнила са три брза гола и тако повела 9:4, а нешто касније је било 12:5. У последњем нападу у првом полувремену Татјана Теодоровић је смањила на 12:6.

Палилула је уводним минутима треће четвртине одржавала разлику, да би после искључења Христине Илић са правом замене новом серијом од три гола дошла до “+10” (8:18). Црвено-беле су до краја трећег дела меча смањиле заостатак преко Јоване Тодоровски и Иве Лујић, али је Палилула без обзира на скраћену ротацију мирно привела меч крају.

Код Звезде је четири поготка постигла Сесилија Диаз Меса, три је додала Ива Лујић, а по два пута прецизне су биле Андреа Гашић и Јана Лујић. Најефикаснија на мечу била је Ана Милићевић са 10 голова, док је Теодора Рудић постигла пет, а Драгана Милићевић три.

Црвена звезда – Палилула 14:21 (3:6, 3:6, 4:6, 4:3)

Базен СРЦ “Милан Гале Мушкатировић”. Судије: Клисура и Аврамовић. Искључења: Црвена звезда 13, Палилула 13. Петерци: Црвена звезда 2 (1), Палилула 2 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Лукић, Ј. Лујић 2, Теодоровић 1, И. Лујић 3, Тодоровски 1, Миловановић, Шарац, Меса 4, Илић, Гашић 2, Зелић, Антанасијевић, Пејчић 1. Тренер: Ивковић.

ПАЛИЛУЛА: Петровић, Игњић 1, А. Милићевић 10, Рудић 5, Глушчевић, Д. Милићевић 3, Марков, Мандић, Миладиновић, Андрејић 2, Кулић. Тренер: Вујадиновић.

Претходни текстСтанковић: Друго полувреме из снова
Следећи текстЦрвена звезда – Петроварадин 38:30 (23:15)