Звезда прославила своју славу Ђурђевдан

40

Фудбалски клуб Црвена звезда је у музеју испуњеном трофејима на прави начин прославила клупску славу Ђурђевдан.

Догађај је присуством увеличала управа клуба, генерални директор Звездан Терзић и председник Светозар Мијаиловић, као и капитен Милан Борјан, стручни штаб на челу са Дејаном Станковићем, али и многобројне легенде клуба међу којима су били почасни председник Драган Џајић, Владимир Петровић Пижон, Станислав Караси, Ратомир Дујковић, Јован Куле Аћимовић и Саша Марковић, као и остали бивши асови.

Славски колач је освештао Владика Храма Светог Саве – Стефан Шарић.

Две молитве се читају када се освешћује колач. Једна је наглас, а друга је она у себи. Та коју сам говорио у себи се односила на то да се освештају просторије, да нема пандемије и да сви поново будемо на стадиону. Задовољан сам што је ту Дејан Станковић. Његово искуство, живот и енергија коју има ми улива наду. Ја сам навијач Црвене звезде, то је велика ствар, а ми увек имамо велика очекивања, тако да се и ја надам дуплој круни. Познајем руководство Газпрома и они ми кажу – да имамо овакву борбу и навијаче, сви би причали о томе. Ми мало и говоримо о томе колико Звезда има невероватне навијаче, праве људе око клуба и играче који се боре за дрес. Добри су то успеси, али желимо да будемо још бољи – рекао је Владика.

Поводом славе, присутнима се обратио председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Желео бих да свим звездашима честитам Ђурђевдан, славу коју у мају обележавамо на леп начин, тиме што смо обезбедили 32. титулу, цетврту освојену у низу, што је посебан доживљај за све оне којима је крв црвено-бела. Надам се да ћемо имати прилику да се окитимо још једним трофејем до краја сезоне, тако да нам наша слава представља посебно задовољство, јер смо је обележили на овакав начин уз присуство високих свештених лица који су изразили жељу да дођу и увеличавају све ово. Најбитније у свему је да на наш стадион дођу и навијачи, те да на тај начин обележимо успешну годину, а с друге стране да сви осетимо радост присуства догађајају прославе титуле и завршнице Купа Србије. Црвена звезда је у својој историји прошла дугачак пут, а ово је први пут да се у овим просторијама и на овакав начин обележава слава и то је на неки начин историјски догађај за наш клуб. Надам се да ћемо и убудуће наставити да нижемо успехе, а с друге стране, у нашем музеју је и захвалност свим оним генерацијама које су нас довеле до тога да будемо оно што јесмо – а то је један од најуспешнијих фудбалских колектива на овим просторима – рекао је Мијаиловић

Клупској слави присуствовао је и капитен нашег тима Милан Борјан.

Пре свега бих желео да свим звездашима честитам Ђурђевдан, да прославе у здрављу, весељу, срећи, љубави и слози. Желео бих за прославу титуле да се окупе навијачи на стадиону, да пандемија што пре прође, а наравно да буду и у финалу Купа Србије на трбинама, јер би то засигурно био један велики спектакл. Надам се да ће доктори и власт дозволити да навијачи буду на трибинама, јер ми то једва чекамо. Сигуран сам да уколико они буду ту, да ће нам то бити додатни мотив да стигнемо до дупле круне. Знамо шта значи финале, као и да је Маракана неосвојива тврђава, знамо да морамо да је чувамо и да дамо све од себе да тако остане ове сезоне – истакао је Борјан.

Претходни текстЦрвено-бели допутовали у Лакташе
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија