Звездини бисери – Омладинци чувају прво место

118

Талентовани фудбалери наше Омладинске школе су забележили одличне резултате у такмичарском колу за нама. Од укупно седам мечева одиграних током овог кола наши бисери су тријумфовали у пет мечева уз укупно 25 постигнутих голова.

Јуниори Црвене звезде су на свом стадиону савладали крушевачки Трајал са 4:0, у оквиру 34. кола Омладинске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића су тријумфом сачували прво место на табели, а голове за црвено-беле бисере су постигли Јован Митуљикић, Никола Кнежевић, Марко Ћурић и Александар Кахвић. Наши омладинци су овом победом повећали бодовну предност у односу на првог пратиоца и она сада износи четири бода. Пулени Милана Стегњајића су на терену наше Омладинске школе стигли до новог тријумфа захваљујући одличној игри против Вождовца. Омладинци Графоса су победили са 1:0, а једини погодак на мечу постигао је Сава Аврамовски из једанаестерца.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 34. КОЛА:

1. Црвена звезда, 80 бодова, гол разлика 96:24

2. Партизан, 76 бодова, гол разлика 87:45

3. Бродарац, 75 бода, гол разлика 73:36

——-

8. Графичар, 49 бодова, гол разлика 45:41

СТРЕЛЦИ: Никола Кнежевић (19 голова, Црвена звезда), Матеја Бачанин (15 голова, Црвена звезда), Никола Митуљикић (11 голова, Црвена звезда).

Кадети Црвене звезде су на домаћем терену убедљиво савладали Реал из Ниша са 7:1, у оквиру 34. кола домаћег првенства. Изабраници Николе Митића су били изузетно голгетерски расположени на мечу са Нишлијама, а мрежу гостију су затресли Новак Гојков, Вељко Лолић, Јован Шљивић који је два пута матирао голмана Реала и незаустављиви Матеја Бубањ који је забележио хет-трик. Ученици Николе Ђуровића су одиграли сјајан меч иза југа Маракане и заслужено славили против ОФК Вршца са 6:0. Кадети Графоса су контролисали читав ток утакмице и стварали велики број прилика пред голом ривала, а голове за наше бисере постигли су Андреј Шкобаљ, Павле Огњеновић, Вељко Спасојевић и Лука Бошковић који је дошао до хет-трика.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 34. КОЛА:

1. Партизан, 88 бодова, гол разлика 117:15

2. Војводина, 83 бодова, гол разлика 96:32

3. Црвена звезда, 77 бодова, гол разлика 104:32

——-

5. Графичар, 63 бода, гол разлика 84:42

СТРЕЛЦИ: Мирко Николашевић (26 голова, Црвена звезда), Матеја Бубањ (18 голова, Црвена звезда), Лука Бошковић (18 голова, Графичар), Игњат Брајић (11 голова, Графичар).

Првотимци Графичара су ремизирали у гостима против екипе Железничара из Панчева – 1:1, у оквиру 31. кола Прве лиге Србије. Изабраници Бошка Ђуровског су одиграли добро утакмицу, међутим мало је недостајало да Графоси стигну до читавог плена на овом сусрету. Једини стрелац на мечу је био талентовани Марко Лазетић, који је уписао други гол у Првој лиги Србије.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 31. КОЛА:

1.Раднички 1923, 62 бода, гол разлика 46:23

2. Колубара, 60 бодова, гол разлика 43:29

3. Кабел, 59 бодова, гол разлика 36:15

——-

8. Графичар, 44 бода, гол разлика 40:32

СТРЕЛЦИ: Борисав Бурмаз (7 голова), Дејан Видић (4 гола) Немања Стојић, Норман Кембел, Лазар Марјановић (3 гола).

Млађи пионири Црвене звезде су на гостујућем терену одиграли нерешено у мечу против Бродарца у оквиру 29. кола београдског шампионата. Коначан резултат је био 1:1, а гол за наше бисере је постигао Павле Штулић. Мреже су мировале до краја првог дела игре, а потом је уследило вођство пулена Уроша Урошевића. Ипак, домаћа екипа је дошла до изједначења, а мало је недостајало да наш тим савлада ривала на јучерашњем сусрету.

Ученици Дејана Шиљковића су одличном игром на гостујућем терену дошли до новог тријумфа. Млађи пионири Графичара су одлично комбиновали на утакмици и заслужено славили против Синђелића са 5:0. Одбрана ривала није имала решење за распуцане бисере наше Омладинске школе, а голове на мечу су постили Павле Крстић, Андреј Павловић, Урош Милосављевић и Петар Поповић који је забележио два поготка на сусрету.

Претходни текстАна Живојиновић црвено-бела
Следећи текстЦрвено-бели допутовали у Лакташе