Рутинска победа кадета

51

Кадети Црвене звезде савладали су на гостовању екипу Интернационала резултатом 3:0 у оквиру 33. кола првенства. Изабраници Николе Митића су пружили одличну партију, а питање победника решили у другом полувремену када је два пута погодио Михајло Милосавић, а једном Матеја Бубањ.

Интернационал – Црвена звезда 0:3 (0:0)

Стадион: „ФК БАСК“

Судија: Урош Ржић.

Стрелци: Милосавић у 52. и 71. и Бубањ у 68. минуту.

Интернационал: Медић, Лекић (од 82. Дардић), Николић, Смољан (од 72. Костић), Крстић, Кумрић (од 78. Иконић), Илић, Бракус (од 54. Вигњевић), Шимшић, Баћановић (од 46. Пајковић), Сврзић.

Црвена звезда: Б. Маринковић, Недељковић (од 84. Савић), Марић, Каришик (од 68. Граоња), Вукичевић, Мајсторовић (од 52. Радоњић), Миладиновић (од 60. Лолић), Милосавић (од 73. Димитријевић), Бубањ, Шљивић, Гојков.

Првих неколико минута протекло је у опипавању пулса оба тима на средини терена. Екипа црвено-белих је запретила у осмом минуту. Милосавић је „носио“ лопту по десној страни, ушао у средину и шутирао са ивице казненог простора право у голмана домаћих. Четири минута касније са дистанце је покушао Шљивић, али је лопта отишла изнад пречке. У 36.минуту Милосавић је сјајно извео слободан ударац, али је чувар мреже домаћих успео да укроти његов покушај и одбије лопту у корнер. Овај потез Милосавића као да је тргнуо фудбалере гостију. Био је то наговештај нешто полетније и енергичније игре у последњих десет минута првог полувремена. Недељковић је у 40.минуту добро пробио по десној страни и центрирао лопту у „срце“ шеснаестерца. Настала је неописива гужва. Неколико пута су покушавали црвено-бели, али се лопта непрестано одбијала. На крају је до ње дошао Марић, али није био прецизан.

Друго полувреме је, за разлику од првог, почело доста динамичније. Већ у 48.минуту је расположени Недељковић поново прошао по десној страни, упутио лопту ка другој стативи. На њу је натрчао Бубањ, али је „пуцао“ право у Медића. Одлучнија игра Црвене звезде у другом делу исплатила се у 52.минуту. Напад је започео голман Маринковић пославши лопту ка левом беку Марићу. Овај је упутио лопту на центар игралишта где је био Бубањ, који је „из прве“ послао лопту ка Шљивићу. Он је „вукао“ лопту неколико метара, а затим компјутерски прецизно проиграо Миладиновића. Крило црвено-белих је брзим продором ушло у казнени простор упутивши изванредан центаршут по земљи за Милосавића коме није било тешко да са пар метара затресе мрежу – 0:1. Била је то акција из уџбеника, напад за телевизијске шпице.

Нови гол Црвена звезда је постигла у 68.минуту после још једног сјајног „ситног веза“ наших кадета. Поново је напад започео голман Маринковић упутивши додавање ка Граоњи који је проиграо Милосавића. Звездина „осмица“ је продирала кроз средину, правовремено асистирала ка Бубњу, који је био сигуран егзекутор – 0:2. Свега три минута требало је црвено-белима да постигну нови гол. Милосавић је комбиновао по левој страни, додао за Бубња који је маестралним потезом вратио лопту до Милосавића, а он волеј-ударцем матирао противничког голмана – 0:3. Три брза поготка Црвене звезде за само 15 минута су у потпуности деморалисала екипу Интернационала. Домаћин није успео да озбиљније запрети до краја утакмице, тако да су црвено-бели рутински привели сусрет крају и уписали нова три бода.

Претходни текстЈована Арсић бронзана на Светском Купу у Загребу
Следећи текстФутсалери изгубили суперлигашки статус