Звезда покреће шаховску секцију у затвору Падинска скела

40

Звезда ће организовати симултанку у затвору где ће двојица велемајстора играти са 20 осуђениика.

Шаховски клуб Црвена звезда донирао је 17 табли и сатова Казнено-поправном заводу у Падинској скели са жељом да тамо заживи шаховска секција.

Делегација клуба на челу са председником Александром Срећковићем Кубуром, директором Драгољубом Раичковићем и двојицом велемајстора Бошком Абрамовићем и Стефаном Ђурићем, посетила је овај завод.

У срдачном разговору са управником Владимиром Буквићем и начелником за третман Сашом Поповићем, договорена је даља сарадња две иснтитуције.

Звезда ће кад се буду стекли услови организовати симултанку у затвору где ће двојица велемајстора одиграти са 20 осуђениика партију шаха, али је такође предвиђена и организације културног програма.

Овде смо на иницијативу руководства Завода. На лицу места смо видели њихов труд да осудјенике током издржавање казне припреме за пуноправне чланове друшта у социјалном и економском смислу. У том племенитом настојању, од нас и мене лично ће увек имати подршку. Као конкретан корак је договорена шаховска симултанка између нашег клуба и Завода у Падинској скели, коју ћу покушати да додатно оплеменим позоришном представом. Уједно позивамо и друге да пружамо руке људима који желе да се врате на прави пут– рекао је председник клуба, иначе познати српски глумац Александар Срећковић Кубура.

Претходни текстАБА: Признања за Лојда и Лазића
Следећи текстЕЛ: Црвена звезда на завршном турниру АНГТ у Валенсији