Звезда је шампион!

51

Црвена звезда је данашњим тријумфом над Војводином од 1:0 и математички постала шампион Србије за сезону 2020/21, што је 32. пут у историји да је наш клуб државни првак!

Генерација коју са клупе предводи Дејан Станковић се уписала златним словима у богату историју нашег клуба, јер је освојила титулу државног првака. Ово је други шампионски пехар за Дејана Станковића, а четврти у низу за Црвену звезду, што ову екипу чини још већом, јер то за ногом није пошло ни тиму који је играо крајем шездесетих година прошлог века, па ни чувеној „Баријевској генерацији“ – које су то чиниле три пута низу.

Остварена је победа од 1:0, а Црвена звезда је математички, четири кола пред краја постала шампион, јер први пратилац на табели има 12 бодова мање од наше екипе, али и слабији међусобни скор, с обзиром на то да је јесенас у мечу против Партизана било 1:1, а да смо на пролеће славили са 1:0. У овом тренутку освојили смо 98 бодова, уз гол разлику 96:16, а верујемо да ће се у наредним мечевима и тај биланс побољшати. Очекују нас још утакмице против – Рада, Златибора, Бачке и Металца, као и финале Купа које ће бити одиграно 25. маја против вечитог ривала на нашем стадиону.

Феноменална фудбалска година је за нама, а следећи изазов је освајање дупле круне.

Претходни текстЦрвена звезда – Војводина 1:0 (1:0)
Следећи текстЧетврта титула у низу!