Иза југа Маракане – Опоравак Звездиних бисера

39

Четворица талената из црвено-беле Омладинске школе који наступају за омладинску и кадетску селекцију – Урош Бранковић и Марко Боровић (омладинци), Лазар Ђурић и Јован Мијатовић (кадети) се успешно опорављају од тежих повреда које су задобили током ове сезоне.

Урош Бранковић се повредио на мечу против Вождовца када је био приморан да напусти терен већ после првих 45 минута. Офанзивни везни фудбалер је покидао предње укрштене лигаменте колена, али је успешно оперисан почетком године и ускоро се очекује његов повратак на терен.

Опоравак иде у добром смеру, за сада је све како треба. Захваљујући тренеру Јовану Петровићу свакодневно напредујем, почео сам да трчим и заиста се осећам одлично. Повреда је сада иза мене и одбројавам дане до повратка на травнати тепих. Почетком маја месеца бих требао да кренем да тренирам, наравно одвојено од екипе, а ако све буде како треба прикључићу се екипи у потпуности на почетку припрема за наредну сезону. Заиста ми недостају сви људи из клуба, пратим сваку утакмицу и једва чекам да им се придружим у новим победама – рекао је Бранковић.

Такође, Марко Боровић се успешно опоравља од повреде предњих укрштених лигамената коју је задобио на утакмици против Трајала, а снажни центарфор се нада да ће се што пре прикључити свој саиграчима у новим изазовима.

Прошло је готово три месеца од операције и опоравак иде одлично. Много боље и брже него први пут када сам био повређен. И даље је јако напорно, али то ми не пада тешко, јер знам да сам сваким даном све ближе теренажном процесу. Ако све буде ишло како треба као и до сада, требало би да се вратим на терен у пуној форми почетком августа. Недостају ми утакмице, јер нема лепшег осећаја од постизања гола за Црвену звезду. На саиграче гледам као на другу породицу и надам се да ћемо заједно остварити много успеха – рекао је Боровић.

Јован Мијатовић, један од најистакнутијих фудбалера кадетске селекције ове сезоне, је доживео тежу повреду чашице колена на недавно одиграном вечитом дербију. Млади крилни нападач ће бити ван строја наредних шест месеци, али се нада да ћемо га гледати у црвено-белом дресу већ наредне сезоне.

Опоравак тече добро. Тренутно се одлично осећам, али недостају ми лопта, терен, саиграчи и тренери. Повратак тренажном процесу ме очекује за пет до шест месеци. Наравно не желим да журим, ово је озбиљна повреда и опоравак иде постепено. Не би ваљало да прерано изађем на терен, а такође желим да будем што спремнији за наредну сезону када ћу играти за омладинску селекцију. Повреде су саставни део спорта, трудим се да будем позитиван и фокусиран, а пожелео бих саиграчима да истрају и дају све од себе до краја шампионата како би били што боље пласирани на табели – рекао је млади крилни нападач.

Лазар Ђурић, фудбалер који наступа на позицији задњег везног, је већ дуже време одустан са терена током друге повреде доживљене ове сезоне, али се талентовани фудбалер нада што бржем повратку на травнату површину и новим победама у црвено-белом дресу.

Опоравак иде у правом смеру, најгоре је прошло и тренутно се одлично осећам. Носим чизму и даље, али се надам да ћу је скинути већ после празника. Након тога идем на контролу, не знам колико ће трајати пауза док се поново не прикључим саиграчима, али сматрам да ће то бити почетком наредне сезоне. Недостају ми сви људи из клуба, иако долазим редовно на тренинге и утакмице да бодрим екипу. Такмичарски мечеви ми тренутно највише фале, тај осећај док играм у црвено-белом дресу, али надам се да ћу се што пре вратити на терен и помоћи саиграчима у новим изазовима који нас очекују – закључио је Ђурић.

Недавно је на вечитом дербију омладинаца, повреду доживео и Матија Гочобија ког тек чека операција.

Претходни текстЈуниорке против Параћина у четвртфиналу завршног турнира Првенства Србије
Следећи текстАБА: Признања за Лојда и Лазића