Бојана Дрча и Јелена Лазић прва појачања Црвене звезде!

526

Женски одбојкашки клуб Црвена звезда добио је велика, прва појачања за наредну сезону! После десет година Бојана Дрча се вратила у свој клуб и заједно са Јеленом Лазић у присуству генералног директора ОК Црвена звезда Николе Росића и члана УО Милана Вујка потписале уговор са црвено-белима.

Женски одбојкашки клуб Црвена звезда је добио појачања у виду повратка светског техничара, изврсног дизача са непроцењивим искуством и једног од најбољих поентера и примача БПШ Суперлиге, Бојане Дрче (Живковић) и Јелене Лазић.

Бојана је у периоду од 2006. до 2011. наступала за Црвену звезду и организовала игру једне од најуспешнијих и најбољих клупских генерација. Уз две дупле круне које су успоставиле доминацију у српској одбојци, Црвена звезда је освојила две медаље на завршним турнирима ЦЕВ Купа. У Београду, у хали „Пионир“ 2008.године изабранице Ратка Павлићевића су освојиле треће место, да би две године касније у Бакуу освојиле сребро после пораза од италијанског Бусто Арсиција у финалу.

Признање за најбољег техничара Бојана је добила 2010. у Бакуу а за најбољег блокера турнира 2008. године у препуном „Пиониру“.

Рођена је 29.марта 1988. године у Београду, поникла је у Поштару, са којим је освојила дуплу круну 2006. године. Из родног града се 2011. запутила у Цирих и започела инострану каријеру у Волеру, за који је наступала у два наврата. Између два наступа за Волеро (2011-12) играла је за Омичку из Омска и две сезоне за Илкбанк из Анкаре, а после Волера (2015-17) у француском Ле Канеу. Од 2018. до 2020. године носила је дрес актуелног шампиона Русије, Локомотиве из Калињинграда. Ове године се остварила у најбитнијој улози, па се после годину дана паузе, враћа на терен у најдражем дресу.

Моји приоритети ове године били су останак у Београду и породица, и мислим да је логичан избор био да се вратим у своју Црвену звезду. Мислим да ћу својим искуством успети овим младим девојкама да помогнем, колико могу, и да ћемо заједничким снагама вратити Звезду у сам врх српске одбојке. Мислим да се прави супер прича у Звезди и почаствована сам да будем део те приче и надам се да ће тако и бити, да ћемо направити успех.

Саставни и стандардни део репрезентације је од 2009. године. Дириговала је игром националног тима који је 2017. године постао шампион Европе у Бакуу, 2018. године светски шампион у Јапану, а део тима била је и у освајању олимпијске медаље из Рио де Жанеира 2016.године. У колекцији медаља има и бронзу са ЕП 2015 у Ротердаму, сребро са Светског купа исте године, и три златне медаље у Европској лиги.

Јелена Лазић, доскорашњи капитен ЖОК Тент, претходних сезона се искристалисала као један од најбољих поентера и примача домаћег шампионата.

Јелена је рођена 8.маја 1995. године у Осечини, а прве сениорске кораке направила у Визури. Наступала је за Јединство из Старе Пазове, затим београдски Раднички, да би од 2014. до 2017. носила дрес Динама из Панчева, одакле је прешла у редове Тента. Са екипом из Обреновца је у сезони 2019/20 проглашена за шампиона државе, а у недавно завршеној сезони била вицешампион, уз учешће у полуфиналу ЦЕВ Купа.

Уз убојит смеч, позната је и по одличним сервисима, са 454 поена у протеклој сезони је била други поентер БПШ Суперлиге, уз просек од 15 поена у финалној серији плеј-офа. У сезони 2019/20 до прекида била је најбољи поентер лиге.

Драго ми је што сам дошла у Црвену звезду, у велико спортско друштво и драго ми је што ћу играти са Бојаном, која је једна од наших најбољих одбојкашица. Верујем да ћу са девојкама које су млађе од мене наћи заједнички језик, као што је то било у Тенту. Верујем да ће ово бити једна успешна сезона за нас. 

Никола Росић, генерални директор ОК Црвена звезда, изразио је задовољство потписивањем првих појачања.

Радимо, напредујемо, стварамо шампионски тим, близу смо да направимо једну јако добру екипу која ће се борити за титулу. На добром смо путу, добили смо две јако квалитетне, искусне играчице, које ће помоћи нашим младим надама да остваримо заједнички циљ, најбољи могући резултат, а то је борба за титулу. 

Милан Вујко, члан УО ОК Црвена звезда, потврдио је шампионске амбиције.

Наравно, шампионска Звезда у Србији, шампионска Звезда и у Европи. Знамо како европски клубови функционишу, колико је битан опоравак, пажња, стабилна финансијска ситуација, добар стручни кадар који већ имамо, још бољег генералног директора Николу Росића, а сада и добре играче.

Бојана, Јелена, добродошле у Црвену звезду!

Претходни текстЗвезда домаћин у финалу Купа Србије
Следећи текстНемања Мајдов добитник награде Деспот Стефан Лазаревић