Одржан ,,Отворен дан” у Краљеву

78

Црвена звезда је трећу годину за редом одржала ,,Отворен дан” у Краљеву где су заинтересована деца рођена 2011, 2012, 2013. и 2014. године тренирала са тренерима Омладинске школе нашег клуба.

После Зрењанина, тренинзи за малишане су одржани и на теренима Аполона у Краљеву који представља наш регионални центар и клуб који већ дуго сарађује са црвено-белима. На догађају је учествовало 55 дечака који су пропраћени будним оком тренера Ивана Гајића, Милана Савковића, Милана Миленковића и Ђорђа Танасковића ( 18 – 2011, 19 – 2012, 18 – 2013/14 ), као и четири голмана који су били у могућности да тренирају са Славеном Проговечким – тренером голмана и координатором чувара мреже у бази.

После успешног ,,Отвореног дана” утиске је изнео Иван Гајић који је већ шест година главни скаут базе и тренер за ,,улазна годишта” у Црвеној звезди.

Други ,,Отворен дан” од четири колико ће се одржати у овом циклусу одрађен је у Краљеву и тренери су одрадили феноменалан посао. На одлично припремљеним теренима регионалног центра западне Србије појавило се 59 дечака, а неколико њих ће добити позив да се појави у Београду на ,,скаутинг” дану и ту покуша да се избори за место у нашим селекцијама. Захваљујем се организатору на одличним условима и својим колегама на добро одрађеном послу – изјавио је Гајић.

Искуство поделио је и Ђорђе Танасковић један од најмлађих тренера Омладинске школе црвено-белих.

Прво бих се захвалио организаторима на гостопримству и добрим условима за рад. Данас смо на теренима Аполона видели доста талентоване деце и тиме доказали да у том узрасту фудбалског развоја не заостајемо за Европом. Ово говори да регионални центри у Србији, па тако и Краљево раде јако добро и посвећено. Још једном би напоменуо да овим радом и залагањем Црвена звезда не треба да брине за будућност – рекао је Танасковић.

Милан Савковић, тренер селекције дечака рођених 2010. године не крије задовољство после успешног тренинга у регионалном центру у Краљеву.

Ово је треће дружење у регионалном центру Краљево, на фудбалским теренима Аполона и као и претходна два пута инфраструктура и организација тренера која су нам помагали на тренингу је била изванредна. Власник школе фудбала и регионалног центра за западну Србију Иван Петровић се потрудио да нам обезбеди све неопходне услове за квалитетан тренинг. Из овог регионалног центра, Омладинска школа Црвене звезде има већ неколицину играча који су селектирани и прикључени такмичарским тимовима нашег клуба. Општи утисак после данашњег тренинга које смо одрадили колеге и ја је да неколицина играча има светлу будућност и кроз неко догледно време биће прикључени нашим већ селектираним играчима – изјавио је Савковић.

Имао је шта да дода и тренер малишана рођених 2012. године Милан Миленковић.

Изузетна нам је част и задовољство што смо данас одрадили тренинг на теренима Аполона. Захалио бих се дечацима који су данас били јако дисциплиновани, послушни и вољни за радом. Свих 20 малишана у генерацији 2012. показали су умеће, јако добру енергију и што је пре свега најбитније да су били срећни и насмејани. Све ово не би било могуће да није било домаћина који је све ово јако добро организовао, од терена до тренера који су били са нама све време и помогли нам да максимално добро урадимо свој посао. Захвалио бих се и колегама из Црвене звезде, који су пренели сјајну енергију на дечаке – истакао је Миленковић.

Славен Проговечки, тренер и координатор голмана у бази је прокоментарисао и изнео своје утиске након успешног ,,Отвореног дана”.

Честитке колегама на добро обављеном послу. Изузетна част ми је што сам део ,,Отвореног дана”. Дечаци са којима сам данас одрадио тренинг су показали велику иницијативу и заинтересованост. Хвала људима из Аполона који су нам обезбедили одличне услове за рад. Све је протекло у најбољем могућем реду и надам се да ће сарадња са регионални центар Краљево и у будућем периоду пружати одличне резултате као и до сад – рекао је Проговечки.

Задовољан је био како је све протекло и власник Аполона и директор регионалног центра Запад Иван Петровић.

Нама као регионалном центру Аполон је изузетно драго што се наставила традиција ,,Отворен дан”. Тренинг је успешно протекао уз велики број деце. Терене смо припремили да буде све на нивоу. Хвала тренерима који су одрадили одличан посао. Надам се да ће и они бити задовољни као што је задовољство велико са наше стране – изјавио је Петровић, чији син Андреј важи за једног од најталентованијих фудбалера у нашој Омладинској школи.

,,Отворен дан” одржаће се и сутра 25. априла на теренима Фудбалског клуба Феникс у Шапцу са почетком, у 10 часова, као и 9. маја у Београду на теренима Омладинске школе Фудбалског клуба Црвена звезда. Сви заинтересовани дечаци биће у прилици да дођу и да покушају да се изборе за место у тиму.

Претходни текстОмладинцима бод у Бачкој Тополи
Следећи текстНаша Андреа – најбоља!