Милуновић голгетер

52

На јучерашњем мечу против Радника, поново се Немања Милуновић уписао у стрелце, што је био шести пут ове сезоне да је погодио мрежу ривала, а како стоје ствари, високи дефанзивац из Чачка „прети“ да постане најефикаснији штопер Звезде у 21. веку.

Голгетерску серију Милуновић је започео 11. септембра 2020. године када је погодио против Чукаричког у победи нашег тима резултатом 3:1. Током јесењег дела сезоне био је стрелац против Металца (1:0) у првенству, као и у сусрету са Гентом (2:0) у оквиру Лиге Европе. Овог пролећа се још два пута уписао у стрелце у првенственим дуелима са лучанском Младости (4:1) и Јавором (5:1), а голгетерску серију наставио је у јучерашњем мечу против Радника (2:1) у Купу Србије. Дакле, Милуновић је погађао на сва три фронта ове сезоне.

О његовим голгетерским способностима говори и то да је трећи најефикаснији штопер у једној сезони у 21. веку. За сада је штопер који је највише погодака постигао у једној сезони – Немања Видић (осам, 2003/04), а прати га Александар Луковић са голом мање у сезони 2016/17. Милуновић је на трећем месту, али у његову корист иде податак да су Видић и Луковић у тим сезонама били извођачи једанаестераца Црвене звезде, док је штопер из Чачка све поготке постигао из игре.

Црвену звезду до краја сезоне очекује још седам мечева, а судећи по томе колико је Милуновић опасан по гол ривала, постоје реалне шансе да буде најефикаснији штопер у једној сезони у 2021. веку. Милуновић је до сада одиграо 82 утакмице за наш клуб и постигао 10 голова.

Претходни текстЧедомир Станковић продужио уговор
Следећи текстСаопштење КК Црвена звезда