У сусрет противнику – Радник

28

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова дочекују Радник на стадиону ,,Рајко Митић“ у оквиру полуфинала Купа Србије. Изабраници Дејана Станковића састали су се са екипом из Сурдулице прошле недеље у националном шампионату, где су славили резултатом 2:1. На том мечу стрелци су били Секу Саного и Мирко Иванић.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

На сутрашњем сусрету, фудбалери нашег тима ће 15. пут у историји одмерити снаге са екипом из Сурдулице. Интересантан и олакшавајући податак за све навијаче црвено-белих је то што је наш тим, на свих 14 одиграних утакмица против Радника тријумфовао, а укупна гол разлика је 52:6.

Једини дуел у Купу Србије одигран је 13. марта 2019 године, а наш тим је тада славио у четвртини-финала резултатом 2:1. За црвено-беле тада су голове постигли Мирко Иванић и Ел Фарду Бен.

Последњи пут када су се ова два клуба састала, било је прошле недеље у оквиру Суперлиге Србије, а Црвена звезда је славила у том дуелу (2:1) головима Секу Санога и Мирка Иванића.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице полуфинала Купа Србије између Црвене звезде и Радника, можете да пратите на телевизији Аренаспорт са почетком у 17 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 92 освојена бода налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 30 победа и два ремија, уз гол разлику 90:15. Што се тиче Купа, наш тим је до полуфинала стигао савладавши Златибор Чајетину (4:2), Рад (2:1) и ИМТ (3:0).

Радник се налази на шестом месту у националном шампионату са 48 бодова. Фудбалери из Сурдулице су славили на 14 дуела, шест пута су ремизирали и забележили су 12 пораза уз гол разлику 47:41. У Купу су дошли до полуфинала победама над Кабелом (4:3), Чукаричким (3:2) и ТСЦ-ом (2:1).

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи играч и стрелац екипе је Милан Макарић који се налази на првом месту листе голгетера у Суперлиги Србије са 20 постигнутих голова. На голу је Стефан Ранђеловић који је добио шансу после повреде Ивана Костића, док су у дефанзиви најстандарднији Никола Радмановац, Урош Стојановић, Ранко Јокић и Михаило Орешчанин. Везни ред чине наш бивши фудбалер Филип Баиновић, Немања Суботић, као и вихорни Никола Богдановски и Зоран Даноски. Биће Ђорђевић на слатким мукама што се напада тиче, јер шансу чека и Урош Миловановић, некадашњи омладинац Црвене звезде који је управо у среду био стрелац против нашег тима.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици полуфинала Купа Србије између Црвене звезде и Радника биће Милош Ђорђић. Поред аут линија помагаће му Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.

ДРУГИ ПОЛУФИНАЛНИ ПАР

19:05 Војводина – Партизан

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Гордићевих 13 одбрана
Следећи текстСтанковић: Нека буде као у суботу