Звездини бисери – Омладинци у трци за титулом

37

Бисери из црвено-беле Омладинске школе су наставили да бележе позитивне резултате током овог викенда. Од укупно 12 мечева одиграних овог кола талентовани дечаци забележили су чак десет победа уз 39 постигнутих голова.

Омладинци Црвене звезде су рутински савладали Напредак са 3:1 у оквиру 30. кола националног шампионата. Фудбалери Марка Неђића су малтене решили питање победника у првом полувремену головима Николе Кнежевића, Марка Ћурића и Стефана Лековића. Јуниори Графичара су убедљиво победили ТСЦ – 3:0 на свом терену. Пулени Милана Стегњајића су одиграли фантастичан меч и на крају заслужено славили, а голове за наш тим постигли су Сергеј Витоњи, који је два пута затресао мрежу ривала, и Игњат Брајић који је постигао један погодак.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 30. КОЛА:

1.Бродарац, 72 бодова, гол разлика 65:28

2.Црвена звезда, 70 бодова, гол разлика 80:23

3.Партизан, 67 бод, гол разлика 76:36

——-

12.Графичар, 37 бода, гол разлика 37:39

СТРЕЛЦИ: Никола Кнежевић (17 голова, Црвена звезда), Матеја Бачанин (15 голова, Црвена звезда), Никола Митуљикић (8 голова, Црвена звезда), Јован Митуљикић (6 голова, Црвена звезда).

Изабраници Николе Митића су поражени од Напретка на домаћем терену резултатом 1:2 у оквиру 30. кола Кадетске лиге Србије. Једини гол за наш тим постигао је Виктор Радојевић из једанаестерца. Кадети нашег развојног тима Графичара су ремизирали против ТСЦ-а – 2:2. Иако су се изабраници Николе Ђуровића борили током читавог меча, нису имали довољно среће да освоје сва три бода. Голове за наш тим на овом сусрету су постигли Андреј Шкобаљ и Лука Бошковић.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 30. КОЛА:

1.Партизан, 79 бода, гол разлика 104:13

2.Војводина, 74 бодова, гол разлика 83:25

3.Црвена звезда, 65 бодова, гол разлика 83:29

——-

5.Графичар, 55 бода, гол разлика 71:39

СТРЕЛЦИ: Мирко Николашевић (22 голова, Црвена звезда), Матеја Бубањ (13 голова, Црвена зведа), Лука Бошковић (13 голова, Графичар), Игњат Брајић (11 голова, Графичар).

Сениори Графичара су савладали Трајал у оквиру 28. Кола Прве лиге Србије са 4:1. Пулени Бошка Ђуровског су имали иницијативу током већег дела меча о чему сведочи и коначан резултат. Двоструки стрелац за наш развојни тим на овом мечу био је Дејан Видић, док је Борисав Бурмаз једном погодио мрежу ривала уз ауто-гол гостију.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 28. КОЛА:

1.Раднички 1923, 56 бодова, гол разлика 40:19

2.Кабел, 55 бода, гол разлика 35:14

3.Колубара, 51 бод, гол разлика 37:26

——-

8.Графичар, 39 бодова, гол разлика 36:30

СТРЕЛЦИ: Борисав Бурмаз (7 голова), Немања Стојић, Норман Кембел, Лазар Марјановић (3 гола).

Млађи кадети су били и више него убедљивији и са 5:0 савладали Интернационал. У тиму Срђана Бугарског су погађали Лазар Милошевић (2) и Теодор Илић, Радован Ракић и Стефан Радујко.

Пионири Црвене звезде су победили Рад на гостујућем терену – 5:1. Изабраници Бојана Маћешића су одиграли феноменалан меч и били убедљиво бољи ривал на терену. На утакмици су блистали наши бисери, а нарочито нападач Лука Ђорђевић који је постигао хет-трик, а уз њега мрежу ривала су тресли Андреј Петровић и Душан Жагар. Пионири Графичара су били и више него убедљиви пошто су савладали Аду високим резултатом 9:1. Одлични су били фудбалери Милорада Вилотића на овом мечу, а голове за наш тим су постигли двоструки стрелац Андрија Максимовић, Алекса Василић, Давор Тошић, Огњен Мишић, Душан Макевић, Матеја Остојић, Вељко Милосављевић и Младен Грујић.

Млађи пионири Црвене звезде, које са тренерске позиције предводи Урош Урошевић, су поражени од годину дана старијих фудбалера Партизана са 3:1. Једини гол за наш тим у овом дерби сусрету постигао је Лука Зарић, док се сјајним интервенцијама истакао Филип Достанић. Млађи пионири Графичара су победили Жарково на гостујућем терену са 2:0 у оквиру 26. кола београдског шампионата. За тим Дејана Шиљковића на овом мечу голове су постигли Младен Грујић и Андреј Марић.

Петлићи Црвене звезде су победили на гостујућем терену годину дана старије фудбалере Рада у оквиру лиге резултатом 4:1. Изабраници Данила Тешића су одиграли фантастичну утакмицу, а голове за наш тим постигли су Димитријевић, Перовић, Драгосављевић и Анокић. Петлићи Графичара су савладали ОФК Београд високим резултатом (5:1). Ученици Владе Вучића су поново показали свој велики потенцијал, а на овом мечу блистао је Алекса Дамјановић са чак четири поготка, док је један гол постигао Балша Паповић.

Претходни текст„Аналгесис“ нови партнер ОК Црвена звезда
Следећи текстЦрвена звезда у Новом Месту (уторак, 18.30)