Звезда обрадовала малишане из Свратишта

26

Фудбалски клуб Црвена звезда данас је посетио Свратиште за децу, а највеће одушевљење изазвао је првотимац Марко Гобељић, који се дружио са малишанима и поделио им поклоне које је наш клуб припремио за њих.

Тиме Црвена звезда наставља са друштвено одговорним акцијама које су одавно постављене као један од приориотета у функционисању клуба. У складу са тим смо Свратишту за децу улице донирали Звездине поклоне, али и одећу коју је обезбедила компанија „БЕБА КИДС“, као и сокове које је за малишане донирала компанија „HELL Energy“.

Првотимац нашег клуба Марко Гобељић искористио је мало слободног времена по окончању „пакленог“ ритма утакмица да усрећи малишане који су штићеници Свратишта за децу улице.

Велико ми је задовољство што сам данас посетио малишане из Свратишта за децу улице. Црвена звезда је још једном показала да је велика како на терену, тако и ван њега. Надам се да ће у будућности бити још оваквих акција. Презадовољан сам досадашњим учинком у хуманитарним акцијама. Играчи су свесни колико овој дечици значи наша помоћ, из тог разлога се трудимо да увек изађемо у сусрет и тако ће сигурно бити и у будућности – истакао је Гобељић.

Специјални педагог Свратишта за децу улице, Јелена Микић Пантић објаснила је како ова установа функционише и колико је она деци значајна.

У питању је Свратиште за децу која живе или раде на улици. У питању су деца узраста од пет до 15 година. Постојимо на две локација на Звездари и на Новом Београду, у евиденцији имамо преко 150 деце. Дневно кроз Свратиште прође 40-50 малишана, а некада и више, нарочито када је хладно. Трудимо се да овој деци, која имају своје родитеље и куће у којима живе, али која су из екстремно сиромашних породиц пружимо могућност за дневну рутину која друга деца имају у својим кућама. Малишани у Свратишту проведу готово цео дан, имају оброке, овде се купају, раде домаће задатке, имају различите креативне и превентивне радионице, дакле све оно што нека деца имају у својим кућама они то имају овде – истакла је Јелена Микић Пантић.

Није крила задовољство Јелена Микић Пантић због посете Фудбалског клуба Црвена звезда и истакла да је помоћ, али и сама посете нашег клуба овој установи велики догађај и од великог значаја малишанима.

Нама је сваки вид помоћи и подршке изузетно битан, јер ми немамо континуирану помоћ. Фудбалски клуб Црвена звезда нам је данас много помогао и обрадовао нас, али и унео промену у ову сурову свакодневницу и рутину. Деца су се веома обрадовала, за њих је ово нешто ново и у сваком случају велики доживљај – поручила је Јелена Микић Пантић.

Претходни текстТрилер пораз кадета
Следећи текстФинални турнири лиге Београда за пионирке и јуниорке у Баскетленду