Без среће за омладинце

35

Јуниори Црвене звезде поражени су од Бродарца на гостујућем терену резултатом 2:1 у оквиру 29. кола Омладинске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића одлично су ушли у меч и били бољи противник током читавих 90 минута, али је фалило среће у реализацији. За наш тим гол је, на маестралан начин, постигао Никола Митуљикић.

Бродарац – Црвена звезда 2:1 (1:1)

Стадион: „ФК Бродарац“.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Миладиновић у 41. и 62. минуту за Бродарац, а Н. Митуљикић у 9. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Радојевић (Црвена звезда).

Црвени картон: Јовановић (Бродарац).

Бродарац: Новић, Митровић, Мисић, Јовановић, Пражић, Илић, Луковић, Нешић(од 73. Рашљанин), Миладиновић, Стојановић(од 81. Лада), Младеновић(од 79. Драгојловић).

Црвена звезда: Ћопић, Крстић(од 58. Радојевић), Лековић, Лукић, Петровић, Пантић(од 46. М.Стојановић), Ћурић(од 76. Бачанин), Ј. Митуљикић, Кнежевић, Н. Митуљикић(од 90. Пиргић), Кахвић.

Црвено-бели су доста офанзивно и са великом иницијативом ушли у меч. Већ у петом минуту Јован Митуљикић је одлично проиграо Кнежевића на десној страни, који је шутирао ,,из прве”, али је Новић одбраном послао лопту у корнер. Одлично је центрирао Никола Митуљикић, а највиши у скоку је био Лукић, који је одлично гађао главом, али је Јовановић са гол линије одбранио његов покушај. Играо се девети минут када је Црвена звезда стигла до вођства. Добро су комбиновала браћа Митуљикић, а онда је Никола маестрално гађао под пречку са ивице шеснаестерца за 1:0. На другој страни минут касније Бродарац је покушао да узврати преко Нешића, али је Ћопић маестрално отклонио опасност.

После поготка Црвене звезде екипе су се надигравале на средини терена, а онда је у 17. минуту Стојановић упутио ударац са бока, а Ћопић је још једном показао класу и одбранио његов покушај. У 27. минуту Никола Митуљикић је одлично прошао по средини терена, предриблао пар играча и хируршки прецизно упутио додавање ка Кахвићу. Нападач је изашао пред Новића, али је голман домаће екипе одбранио његов снажан шут. Бродарац је успео да дође до изједначења у 41. минуту преко Миладиновића. У последњем минуту првог полувемена, Крстић је одлично прошао по десном боку и проиграо Кахвића, али је голман био бржи и први стигао до лопте.

Нешто мирније су ушле обе екипе у друго полувремене. Прву велику шансу имао је Кахвић у 53. минуту, када се добро окренуо у шеснаестерцу и гађао без размишљања, али је Новић још једном сачувао мрежу. Играо се 62. минут када је Бродарац тотално преокренуо резултат у своју корист преко стрелца првог поготка Миладиновића. У 71. минуту Марко Стојановић је добро прошао по средини и гађао са око 20 метара, али право у руке Новића. Играо се 81. минут када је Кнежевић маестрално извео слободан ударац са око 17 метара, али је погодио стативу. Велику иницијативу имала је Црвена звезда у завршним минутима меча. У 84. минуту Марко Стојановић је гађао са ивице казненог простора, али је још једном голман домаће екипе сачувао гол. У 90. минуту Петровић је добро убацио лопту у казнени простор, а са око 15 метара Никола Митуљикић је снажно гађао главом, али његов покушај завршио је мало изнад пречке. Храбро су се борили црвено-бели, али је фалило среће у завршници.

Претходни текстПетровићева дисертација
Следећи текстАлександар Владисављев продужио уговор