Половичан учинак кадеткиња протеклог викенда

57

Кадеткиње ОК Црвена звезда забележиле су половичан успех протеклог викенда у Хали спортова “Жарково”, у оквиру завршног турнира лиге Београда.

Црвено-беле су савладале у суботу екипу Блок-Аута (3:1), док су у недељу поражене од вршњакиња из екипе Тент максималним резултатом, (0:3).

У првом мечу програма завршног турнира за кадеткиње, у суботу, селекција коју предводи тренер Огњен Булић није имала већих проблема да упише другу победу. Осим у првом сету, који је у финишу припао екипи Блок-Аута, у наредна три сета Звезда је контролисала дешавања и заслужено славила 3:1 – 22:25, 25:21, 25:16, 25:18.

У недељу смо видели узбудљивију утакмицу. Резултат нам не открива право стање, јер су Звездине заслужиле много више из овог сусрета – 3:0 (25:21, 25:18, 28:26).

Први сет је решен практично на једну лопту. Након почетног одмеравања снага и периода игре у којем су обе екипе освајале наизмечно поене, Тент је први остварио осетнију предност у другом делу сета, (19:14). После два тајм-аута Огњена Булића, Звезда се вратила у меч на сервис Анице Нинчић и Сташе Стаменковић и стигла до изједначења – 20:20. Једна лопта је одлучила приликом резултата 23:21 и Тент је дошао до предности, 1:0.

На крилима првог сета Тент се брзо резултатски одлепио у другом. црвено-беле се нису снашле у том ритму. Покушале су у финишу да ухвате прикључак, али су играчице Тента користиле своје прилике да дуплирају предност.

Трећи сет је био врло динамичан, узбудљив. Опет је Тент креирао предност на старту (11:6), коју су црвено-беле на сервис Сташе Стаменковић, и поене Анице Нинчић и Андрее Симовски стигле (12:12), а затим и престигле када је на сервис линију стала Ива Андонов, (13:16). Тент је успео да изједначи, и до краја смо гледали поен за поен. При резултату 23:24 црвено-беле су имале две контре да заврше сет, које нису реализовале. Два успешна блока Тента су одлучила, па је екипа из Обреновца и трећи сет решила у своју корист на разлику, 28:26.

Наредног викенда очекују нас одлучујучи мечеви у борби за пласман у лиги Београда и пласман на завршни турнир Првенства Србије. Црвена звезда се налази 3. месту са скором од две победе и једним поразом.

Претходни текстУбедљиве победе кадета и јуниора Звезде
Следећи текстСви пали пред Звездом