Пораз ватерполиста у Солноку

92

Ватерполисти Црвене звезде поражени су и у реванш мечу полуфинала ЛЕН Еврокупа од мађарског Солнока (4:1, 4:3, 2:2, 5:2).

Црвено-бели су и поред пораза од снажног противника оставили добар утисак. Тренер Александар Филиповић је одлучио да капитен Милош Вукићевић не наступи у реваншу. У његовом одсуству и неиграњем Николе Рађена, капитен у Солноку био је Иван Басара.

Солнок је већ у првој половини првог периода игре повео 4:0. Прва четири напада на мечу су искористи играчи Живка Гоцића, да би први гол за Звезду постигао Кристијан Шулц десет секунди пре истека времена – 4:1.

Другу деоницу Звезда је отворила са два брза гола, поново је Шулц био прецизан, а Гаврил Суботић је искористио ситуацију са играчем више за 4:3. Међутим, одговор на другој страни Солнока истом мером, Радомир Драшовић и Петер Шмолц тресли мрежу Звезде, а Вељко Танкосић пропустио прилику да постигне погодак из казненог ударца. Пропустили су црвено-бели још неколико прилика да смање минус, што је казнио искусни противник преко Ковача и Конарика. Коначан резултат првог полувремена поставио је својим другим голом Гаврил Суботић за 8:4.

У другом полувремену на голу Црвене звезде био је Дарко Алексић, који се истакао са неколико инетрвенција. Црвено-бели су играли чврсто, добро у одбрани, али нису себе наградили у нападу. Гаврил Суботић је трећи погодак постигао са пет метара, Вељко Танкосић је прелепим лоб ударцем матирао Бањаија, али нажалост, Шулц није искористио петерац. Радомир Драшовић и Акон Конарик су били прецизни за Солнок за 10:6 након три четвртине.

У последњем кварталу, Солнок је повисио разлику, Звезда због три искључења меч завршила без Тртовића и Милојевића. Погађали су Душко Пијетловић, Анђал, најбољи стрелац утакмице Конарик са пет метара, Ковач и Филип Филиповић, док је Дарко Алексић зауставио пенал Анђала. Прецизни за Црвену звезду били су Лазар Вићковић и Петар Смиљевић у последњој секунди за 15:8.

Гаврил Суботић је са три гола био најефикаснији у редовима Црвене звезде, Кристијан Шулц је био прецизан два пута, Вељко Танкосић, Лазар Вићковић и Петар Смиљевић по једном.

Црвено-бели су завршили учешће у полуфиналу Еврокупа, и остварили најбољи клупски резултат у Европи после освајања Лиге шампиона 2013.године.

Звезда се окреће обавезама у домаћем шампионату. У среду, на 25.мају од 19.30, противник је освајач регионалног такмичења и лидер Суперлиге екипа Радничког из Крагујевца, у оквиру 16.кола.

СОЛНОК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 15:8 (4:1, 4:3, 2:2, 5:2)

Солнок, базен: „Тисалигети“. Судије: Ирфан Садеков (Русија) и Петер Де Јонг (Холандија). Искључења: Солнок 9, Црвена звезда 11. Петерци: Солнок 1(2), Црвена звезда 1(3).

СОЛНОК: В.Нађ, Анђал 2, Дори, Шмолц 1, А.Нађ, Пијетловић 2, Сегалми, Ковач 2, Конарик 4(1), Филиповић 1, Драшовић 2, Телеки 1, Бањаи. Тренер: Живко Гоцић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Тртовић, Марковић, Суботић 3(1), Милојевић, Вићковић 1, Басара, Стојановић, Шулц 2, Смиљевић 1, Радовић, Алексић. Тренер: Александар Филиповић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Јавор
Следећи текстЈавор – Црвена звезда 1:5 (1:2)