Баста: Нека буде као у 132. дербију

45

Црвене звезде ће у среду од 18 часова дочекати Партизан на стадиону ,,Рајко Митић” у оквиру 30. кола Суперлиге Србије. Актер 132. вечитог дербија где је Звезда славила са 4:1 био је Душан Баста. Десни бек се присетио како је изгледао једини дерби на ,,Маракани” без публике.

Падала је киша и време је било баш лоше. Услови за игру нису били најсјанији. Партизан је повео у раној фази меча, а онда смо ми добром игром успели да преокренемо резултат у нашу корист. Једна веома лепа успомена. Била је чудна атмосфера, јер се играло без публике. Дерби без навијача је баш чудан, није нам било комфорно. Овај пут се такође игра пред празним трибинама, али да се понови успех из 132. вечитог дербија и бићу задовољан – изјавио је Баста.

Некадашни капитен Црвене звезде је објаснио и колику важност и одговорност носи вечити дерби.

Велика одговорност је играти дерби утакмицу, то је најбитнији, најгледанији и најзначајни меч у нашој земљи, а све то диже тај дуел на већи ниво. Звезда добро игра ове сезоне, што је показала у много наврата. Против Милана смо одиграли одлично, а вечити дерби је скоро увек неизвестан, али се надам да ћемо изаћи из ове утакмице као победници – закључио је Баста.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ: Предраг Живковић Тозовац
Следећи текстСташа и Стефан шампиони Србије у дисциплини К1