Насловна Женска кошарка Предност у финалној серији и шампионска меч лопта!

Предност у финалној серији и шампионска меч лопта!

146

Кошаркашице Црвене звезде убедљиве у првом мечу финала плеј-офа Прве женске лиге Србије против Арт Баскета у хали “Баскет Сити”, 76-59 (20-19, 17-8, 29-16, 10-16)! Звезда је повела 1:0 и има прву меч лопту за шампионску титулу!

Одличну утакмицу су одиграле изабранице Драгана Вуковића, праву такмичарску. Наставиле су истим путем који су трасирале у полуфиналу и нису оставиле простора противница да би могле да направе изненађење.

Фокусиране од првог минута против актуелног освајача Купа Милан Цига Васојевић, који је у првој четвртини одржавао прикључак. Чврсте одбране, неколико промашених отворених шутева и зицера на обе стране, пре свега црвено-белих. Две серије су обележиле првих десет минута и Звездина контрола скока, услед две брзе личне грешке Вишње Стефановић. Звезда је након почетног вођства, преко капитена Иване Катанић, која је креирала серију 5-0 стигла до 9-4, али су одговориле гошће са шест везаних поена и повеле први пут на мечу, (9-10). Ивана Катанић је вукла свој тим, везала 11 поена, Невена Вучковић и Жаклина Јанковић погађале из рекета, а завршницу су обележиле тројке. Нађа Недељков је донела Звезди четири поена, али сама у корнеру на истеку времена била је Ања Буквић, која је казнила пад концентрације за 20-19.

Серијом 6-0 Црвена звезда је успела да се одлепи одлепи до средине друге четвртине, али је Снежана Чолић била прецизна ван линије 6,75, један од ретких поена из игре за Арт Баскет у наставку, (28-24, 15.минут). Одбила је налет Маша Јанковић са пенала, Ивана Катанић узвратила тројку у серији 9-0,а када је Катарина Зец ван ритма, као што је то био случај на данашњем мечу, мало је опција за повратак. Вишња Стефановић првим поенима успела да постави 37-27 пред одлазак на одмор.

У трећем кварталу, црвено-беле су преломиле утакмицу. Звезда је увела меч у свој ритам, који гошће нису успеле да испрате. Арт Баскет је успео на старту серијом 6-2 да спусти минус испод двоцифрене разлике, али само на кратко, јер су црвено-беле узвратиле истом мером и контролисале предност до финиша. Маша Јанковић је доминирала у одбрану и са три веома ефектне блокаде додатно улила енергију и самопоуздање својој екипи. У последња три минута уследиле су две велике серије које су актуелном шампиону Србије обезбедиле миран финиш. Серију 8-0, уз битну тројку Тамаре Чорто и шест поена Нађе Недељков, пратила је серија од девет везаних поена, а Марија Авлијаш је нокаутирала ривала ван линије 6.75 за максималних +23 и 66-43 пред последњих десет минута. Звезда је за 30 минута игре дозволила противнику само 43 поена.

Последњих десет минута није донело промене. Звезда је контролисала утакмицу, имала двадесет поена разлике до финиша, када је дебитант у лиги у мини серијама успео да смањи минус до коначних 76-59. Тренер Драган Вуковић је искористио прилику да пружи великом броју играчица у ростеру да забележе минуте у финалу.

Најефикасније са по 16 поена биле су Маша Јанковић и Милица Бојовић, која је прешла цифру од 2.000 поена у црвено-белом дресу, у правом тренутку. Ивана Катанић је убацил 15, а Нађа Недељков 10 поена.

Други меч је на програму у четвртак од 18 часова у хали “Мега фектори”. Уколико Црвена звезда тријумфује одбраниће шампионску титулу, по четврти пут узастопни и 32. пут у историји подићи пехар намењен најбољем у држави.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Дешић, Катанић 15 (7ск 9ас 2укл), Милановић, Чорто 5 (2ск 1укл), Каписода, Деурић 6 (4ск), Јанковић 16 (5ск 4блк 3укл), Недељков 10 (2ск 2укл), Ристић, Бојовић 16 (8ск 2ас 2укл), Авлијаш 8 (2ск 2укл), Зечевић. Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстЗвезда сигурна у Кучеву
Следећи текстКнежевић решио дерби омладинаца