Наставак низа победа у градском дербију

45

Кадеткиње ККЖ Црвена звезда Комбанк савладале су у одложеној утакмици 17.кола Триглав женске кадетске лиге Србије екипу КЖК Партизан 1953 у хали “Мастер” у Земуну 60-58.

Црвено-беле су и трећи пут у сезони биле успешније од истог ривала, а рачунајући све селекције седма победа над градским ривалом. Екипа коју предводи Немања Планојевић има утакмицу мање и 18 победа из исто толико утакмица. Управо су две победе потребне Звездиним девојкама да и математички потврде и обезбеде прво место пред завшрни турнир.

Услед кадровских проблема и ритма утакмица у протеклом периоду, али и испред нас, црвено-беле су нешто “спорије” ушле у меч, што је ривал желео да искористи како би направио велико изненађење. Домаћа екипа је мини серијом 5-0 дошла до почетне предности (9-6), али су црвено-беле узвратиле са 9-0 и на крају првих 10 минута имале на свом конту 13-20.

Звезда је апсолутном контролом скока одржавала разлику, али су црно-беле биле веома расположене у шуту за три поена, што им је у финишу донело прилику да пред полувреме уведу утакмицу у егал. Дуња Зечевић је одбила налет, допринос у оба правца, мини серијом је сачувала седам поена разлике, 27-34.

Црвена звезда је продужила серију између две четвртине до коначних 8-0, што је донело прву двоцифрену предност на мечу, (27-38). Тамара Ромчевић је у том периоду била Звездин покретач, одлична у одбрани, уз велики број освојених лопти и битних поена. Осам поена је била разлика коју су црвено-беле контролисале до финиша, када је серија промашаја допринела да се нервоза увуче у редове лидера, а на другој страни је Теодора Веселиновић везала две тројке и вратила свом тиму наду пред последњих 10 минута, 41-48.

Наставиле су са тројкама играчице домаће екипе, а Теодора Веселиновић са својом серијом. Убацила је још две тројке, уз тројку Бојане Мишкић, па смо у последњих пет минута ушли са 51-54 за Црвену звезду. Сара Васиљевић и Ана Милановић су погађале на једној, Милица Лазаревић и Бојана Мишкић на другој страни за 58-60 и неизвесну завршницу. Катарина Кнежевић није искористила слободна бацања, доста лоших одлука, брзоплетих на обе стране, Звезда се одбранила, затим изгубила лопту, а Ана Лукић промашила за три поена. Остало је шест секунди, али су се црвено-беле организовале и одбраниле победу, 58-60.

Четири дабл-дабл учинка у екипи Немање Планојевића. Тамара Ромчевић 16 поена, уз 10 освојених лопти и 8 скокова, близу новог трипл-дабл остварења. Ана Милановић 12 поена и 16 скокова, Јована Јевтовић 11 поена и 11 ухваћених лопти, Сара Васиљевић 10 поена и 11 асистенција.

Већ у недељу на програму је дуел 20.кола против екипе лесковачког Хисара.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Кнежевић 4 (6ск 4укл 1блк), Улемек, Васиљевић 10 (6ск 11ас 3укл), Ивановић 1 (4ск 1укл), Прванов, Зечевић 6 (7ск 1укл 3блк), Јанковић, Милановић 12 (16ск 3ас 2укл 2блк), Јевтовић 11 (11ск 1укл 1блк), Вукша, Ромчевић 16 (8ск 3ас 10укл). Тренер: Немања Планојевић

Претходни текстПоповић “зачарао” мрежу
Следећи текстПобеда над Макабијем за крај Евролиге у Београду