Иванићев „дабл-дабл“

36

Фудбалер Црвене звезде, Мирко Иванић је први од свих изабраника Дејана Станковића стигао до “дабл-дабл” учинка постигавши 15 голова и забележивши 10 асистенција у свим такмичењима у текућој сезони.

Офанзивни везни фудбалер игра одличну сезону у црвено-белом дресу. У Суперлиги Србије дели прво место у екипи са Александром Катаијем са 11 постигнутих голова, а такође је забележио и шест асистенција на 24 утакмице. Поред блиставих тренутака у националном првенству, одличне партије је пружио и у Европи. У квалификацијама за Лигу шампиона на три утакмице постигао је исто толико голова, а у квалификацијама и групној фази Лиге Европе на свој конто уписао је три асистенције. Када је у питању Куп Србије, Иванић је једном погодио мрежу уз једно проигравање играча.

Најближи да остваре двоцифрени учинак када су у питању голови и асистенције у редовима црвено-белих су Александар Катаи и Ел Фарду Бен. Оба фудбалера су у свим такмичењима постигла по 14 погодака, али нападач са Комора има асистенцију више.

СТАТИСТИКА МИРКА ИВАНИЋА:

УТАКМИЦЕ: 37 укупно (24 – Суперлига, 7 – Лига Европе, 3- Лига шампиона, 3 – Куп)

ГОЛОВИ: 15 голова (11 – Суперлига, 3 – Лига шампиона, 1 – Куп)

АСИСТЕНЦИЈА: 10 асистенција ( 6 – Суперлига, 3 – Лига Европе, 1 – Куп)

Претходни текстМакаби у Београду (четвртак, 20.45)
Следећи текст„Pick ‘N’ Talk“ – Звездино дете Немања Недовић