Гајићев успон у Звезди

56

Одувек је десни бек Милан Гајић важио за једног од најталентованијих домаћих фудбалера на тој позицији, али је напредак који је остварио ове сезоне импозантан, о чему сведочи то да је у Црвеној звезди незамењив, као и да је од скора стандардан члан стартне поставе нашег националног тима.

Пуна минутажа против Републике Ирске показала је да се Гајић усталио код новог селектора Србије – Драгана Стојковића Пиксија, а у Црвеној звезди је уз Борјана са 38 наступа, најстандарднији првотимац. Пронашао је Дејан Станковић „жицу“ беку из Вуковара, а он је у актуелној сезони постигао два гола и забележио пет асистенција. О његовом победничком менталитету, али и сјајној игри нашег тима говори чињеница да је Гајић најбољи европски стартер, те да је на 24 меча остварио 23 победе, и иза себе оставио фудбалере попут Леванодвског, Салаха…

За све време колико је у нашем клубу (од фебруара 2019. године) забележио је укупно 64 наступа, уз четири поготка и 12 асистенција. Ипак, његов успон у форми и каријери везује се за долазак Дејана Станковића на клупу нашег тима. Знало се да је Гајић талентован, имао је иза себе освојено Светско првенство до 20 година на Новом Зеланду, као и неколико сезона у ОФК Београду као тинејџер, а онда је уследио прелазак у Бордо где је такође био запажен неко време, а потом није играо.

Ипак, доласком у Црвену звезду се све променило, а сигурно је да наш бек може још много да напредује.

Претходни текстЈуниорке Црвене звезде првакиње Београда
Следећи текстНиколић: Спремни за предстојеће изазове