Спартак – Црвена звезда 29:21 (14:10)

160

Црвена звезда је доживела први пораз у плеј-аут доигравању рукометне АРКУС лиге. У 4.колу, Спартак је славио у Суботици 29:21 (14:10).

Спартак је још једном показао да је неугодан противник Црвеној звезди. Ни у периоду када су се црвено-бели борили за трофеје нису имали повољан исход у „Дудовој шуми“. Тако је било и овог пута, што је Суботичанима донело прву победу у плеј-ауту.

Већ на самом старту су серијом играчи Спартака креирали четири гола разлике (6:2), вођство које су контролисали до краја полувремена. Спартак је имао и седам голова предности у 20.минуту после нове серије од четири везана гола (11:4), али су успели изабраници Жикице Милосављевића да одговоре истом мером и одбију налет. Звезда је јурила резултат цело полувреме, имала прилику да се приближи захваљујући Јелићу, који је у неколико наврата добро интервенисао, али се и Стефан Арђелан истакао на другој страни. У последњем минуту, Петровић и Мајес погађају, а Јелић још једном одбраном спречава домаћу екипу да на одмор оде са пет голова разлике на свом конту – 14:10.

Ипак, у наставку Спартак је у серијама постизао голове и имао +8 (22:14, 45.минут), и на тај начин преломио утакмицу у своју корист. Звездина бољка током целе сезоне је и овог пута била највећа препрека, одбрана. Меч је на крако био прекинут због повреде Илије Петровића, играча Спартака. У другој половини другог полувремена није било промена, Спартак је сачувао осам голова предности и славио 29:21.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Виктор Матичић са 6 голова, Иван Хорват је постигао 5.

Следи тронедељна пауза, а затим почетак другог дела доигравања гостовањем Звезде у Кикинди.

СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 29:21 (14:10)

Суботица, хала: Хала спортова „Дудова шума“. Без гледалаца. Судије:Марко Секулић и Владимир Јовандић. Искључења: Спартак 14, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: Соартак 1(0), Црвена звезда 3(3).

СПАРТАК: Јовановић, Гроздић 2, Бижић, Спремо 4, Костадиновић 3, Радосављевић 2, Мискин, Ћуровић, Милисављевић, Скубан 2, Петровић 5, Пеић Тукуљац 2, Потпара 6, Колунџић, Јовановски 3, Арђелан. Тренер: Славиша Лаковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 2, Хорват 5, Стевовић 2, Тодоровић 1, Милошевић, Милуновић, Јовић, Мајес 2, Рајичевић, Јелић, Матичић 6(3), Благојевић 1, Брети, Богојевић 1, Роган 1. Тренер: Жикица Милосављевић

Претходни текстРутинска победа ватерполиста Звезде
Следећи текстЦрвена звезда у финалу плеј-офа