Гобељић игра у оба правца

109

Црвено-бели су на стадиону „Рајко Митић“ победили екипу Младости из Лучана у оквиру 28. кола Суперлиге Србије, а један од истакнутијих појединаца по статистичким параметрима био је Марко Гобељић.

Према статистичким параметрима платформе ИнСтат, на мечу који је наш тим одиграо против гостију из Лучана, Марко Гобељић је био један од расположенијих играча на терену. Звездин универзалац је одлично испунио задатке у дефанзиви, али је био редован учесник и нападачких акција нашег тима.

Наш бек је одлично заустављао атаке противника, а томе у прилог сведочи податак да је десет пута пресекао додавање ривала. Такође, дефананзивац из Краљева је притисцима на противнике успешно заустављао нападе Младости, о чему сведочи податак да је имао 13 одузетих лопти. У утакмици за нама, првотимац црвено-белих је био одличан у дуел игри. Он је освојио 10 од 13 дуела, што је проценат успешности од 77 посто, а у ваздуху је био готово непогрешив када је у питању тај сегмент игре.

Дефанзивац црвено-белих је имао добре статистичке параметре и у фази напада. Чак 92 посто тачних додавања је упутио (58), а имао је сјајну сарадњу и са нашим офанзвцима јер их је 30 пута упослио. Учествовао је и у две акције у противничком шеснаестерцу, а непогрешив је био и у дриблинзима које је два пута успешно спровео.

Наш клуб је победом против Младости из Лучана заслужено дошао до нових бодова и тако мирно сачекао репрезентативну паузу, после које црвено-беле очекују изазов у Купу Србије када ће угостити ИМТ.

Претходни текстЗвездани моменти – Валцер у Бечу
Следећи текстЦрвена звезда шампион Србије!