Звездин низ непобедивости на коти 70

91

Фудбалери Црвене звезде су јучерашњом победом над Младости остварили 70. утакмицу без пораза у низу на свом терену у домаћем шампионату и још једном потврдили да је Маракана неосвојива тврђава.

Упркос пандемији корона вируса и томе што се утакмице играју без присуства публике, ривали у домаћем шампионату једноставно немају решење за наш клуб када је домаћин. У пролећном делу сезоне одиграли смо четири утакмице „код куће“ и освојили 12 бодова уз гол-разлику 14:1, а ривали су нам били Пролетер, Чукарички, Мачва и Младост.

Низ без пораза на Маракани је започет 30. априла 2017. године победом над Војводином резултатом 2:0. За наш тим тада су голове постигли Гелор Канга из једанаестерца и Срђан Плавшић. У серији која још увек траје, фудбалери Црвене звезде забележили су 65 победа и само пет ремија уз гол разлику 203:29. У актуленом низу Црвена звезда није примила гол на Маракани на чак 42 меча, а занимљива чињеница је да ниједан клуб није успео да постигне више од два поготка против наше екипе.

Црвено-бели играју беспрекорно ове сезоне у Суперлиги Србије и са 80 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата и полако корачају ка четвртој узастопној титули. Изабраници Дејана Станковића су остварили 26 победа и два ремија, уз гол разлику 78:12. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су на стадиону ,,Рајко Митић“ против Младости из Лучана, где су убедљиво славили са 4:1. Голове на том сусрету постигли су Немања Милуновић, Гелор Канга, Милан Павков и Вељко Николић. Тријумфом против екипе из Лучана, Звезда је везала 16. узастопну победу у првенству.

Најдужи низ Црвене звезде без пораза код куће је 96 утакмица, а трајао је од 1998. до 2004. године. Добром игром у будућности, црвено-бели ће бити у прилици да надмаше и тај рекорд и „нападну“ Реалов из Мадрида који је износио 121 меч.

Претходни текстСаного поново у строју
Следећи текстРутинска победа кадета