Иза југа Маракане – Пионири корачају ка титули

44

Пионири Црвене звезде пролећни део сезоне започели су на најбољи могући начин, а то је тријумфом над ОФК Београдом са 4:1. Шеф стручног штаба Бојана Маћешића био је и више него задовољан оним што су његови пулени демонстрирали у досадашњем делу сезоне.

С обзиром да је прва утакмица у другом делу првенства, веома смо задовољни приказаним. Припреме смо недавно завршили и приметан је умор код играча, али верујем да ће брзо доћи до освежења. Однос према утакмици и према захтевима у игри је био одличан, фудбалери су испунили све што смо планирали. Било је техничких грешака на којима морамо да радимо да би их исправили, али сам задовољан – започео је Маћешић.

Црвено-бели пионир су припреме одрадили на Охриду, а осим што су остварили добре резултате, имали су и неколико пехова.

– Стандардни штопер Петар Краљевић је поломио руку на почетку припрема, а Ђорђе Петровић је оболео од корона вируса и био у изолацији две недеље. Осим тога, припремни период је протекао одлично. Испунили смо све зацртано, уз одигране пријатељске утакмице против старијих ривала и веома сам задовољан како је то изгледало на терену.

Селекција пионира током зиме појачана је неколицином нових играча који су већ на старту на старту почели да праве велику разлику на терену.

Нови играчи су се сјајно уклопили. То су и показали већ у првој утакмици пролећног дела сезоне. Михајло Катанић је постигао гол и забележио асистенцију, Милош Бакић је два пута ,,тресао“ мрежу и асистирао, док се у креаторе уписао и Вељко Вукојевић. Одлично су прихваћени од стране саиграча, доста нових захтева у игри су усвојили и веома брзо се уклопили у нашу филозофију игре и понашања. Ради се о вредним играчима и ако наставе овим темпом, сигуран сам да их чекају блиставе каријере – закључио је Маћешић.

Звездини бисери рођени 2006. године су савладали ОФК Београд резултатом 4:1 у гостима у оквиру 14. кола Прве лиге пионира, а осим поменутих Бакића и Катанића, погодио је и Лука Ђорђевић. Изабраници Бојана Маћешића се тренутно налазе на првом месту са 36 освојених бодова уз гол разлику 44:11.

Претходни текстЗвезда лако до победе против Сенте
Следећи текстЦрвено-бели поново у Атини (петак, 20 часова)