Гајић и Борјан Звездине европске „марке“

76

Према статистици из 42 европске лиге, најбољи стартер на Старом континенту је Милан Гајић који је у претходних годину дана забележио 22 победе на 23 утакмице које је почео, а други најбољи стартер такође долази из Црвене звезде, а то је Милан Борјан са 24 победе на 26 мечева.

Све то говори о доминантности коју Црвена звезда има у домаћем шампионату, али и о томе да су Милан Гајић и Милан Борјан – рођени победници. У претходних годину дана, када говоримо о Суперлиги Србије, брзоноги Гајић је 23 пута био стартер и остварио 22 победе, а једини пут када Црвена звезда није тријумфовала са њим у првој постави је било 14. јуна 2020. године када смо поражени од ТСЦ-а резултатом 2:1.
– Нисам имао ту информацију, али заиста је сјајан податак. Драго ми је сто доприносим добрим резултатима Црвене звезде, и сто се моје име везује за тријумфе. Надам се да ће та статистика бити још боља, али већ сада је импресивно имати 22 победе на 23 меча као стартер у претходних годину дана. Даћу све од себе да још више напредујемо, сви заједно, као тим. Надам се да ћемо до краја првенства успети све ривале да победимо, не само због статистике, већ и због нас. Имамо квалитет за то – рекао је Гајић.
Бек из Вуковара је у црвено-белом дресу до сада забележио 63 наступа и постигао четири поготка уз 12 асистенција. Доласком Дејана Станковића усталио се крај десне аут-линије и по минутажи је међу фудбалерима који су највише времена проводили на терену, што се тиче ове сезоне. Импресивно је знати да је Гајић успешнији стартер од играча као што су Левандовски, Стерлинг, Лукаку који су једни од најбољих европских играча и наступају у тимови који су лидери у првенствима. Није то прошло незапажено код селектора репрезентације Србије – Драгана Стојковића Пиксија, који га је позвао за квалификационе утакмице против Републике Ирске, Португала и Азербејџана.
Други најбољи стартер у Европи је Милан Борјан који је забележио 24 победе на 26 мечева. По статистици, већ годинама капитен црвено-белих је најконстантнији играч нашег тима и његово име се везује за најбоље резултате Црвене звезде у последњој деценији. Он је 171 пут стајао на голу нашег клуба и 83 пута успео да остане несавладан.
Претходни текстФалко оздравио
Следећи текстКанга Звездин архитекта