Вождовац – Црвена звезда 1:4 (1:2)

81

Фудбалери Црвене звезе савладали су Вождовац на ,,крову” резултатом 4:1  у оквиру 27. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића високим пресингом и тоталном офанзивом лако су дошли до преокрета и на крају убедљиво славили. За наш тим голове су постигли Ел Фарду Бен, Мирко Иванић, Жељко Гаврић и Алекса Вукановић.

Вождовац – Црвена звезда 1:4 (1:2)

Стадион: ТЦ „Стадион”.

Судија: Драган Чоловић.

Стрелци: Стоисављевић у 4. за Вождовац, а Бен у 30, Иванић у 37, Гаврић у 67. и Вукановић у 76. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Ивезић, Милосављевић (Вождовац), Катаи, Родић (Црвена звезда).

Вождовац: Крунић, Ивезић(од 46. Ласицкас), Пуртић, А. Богдановић, Хајднин, Ајдиновић(од 81. Вучић), Милосављевић, Цветићанин(од 55. Арсић), Дукић, Милојевић(од 60. Нишић), Стојисављевић(од 81. Станисављевић).

Резерве: Прековић, Миловић, Обуоби, Вучић, Стојчев, Нишић, Ласицкас, Станисављевић, Арсић, В. Богдановић, Јанковић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков(од 68. Дегенек), Милуновић, Родић, Петровић(од 58. Николић), Канга, Иванић, Катаи(од 68. Срнић), Гаврић(од 81. Фалћинели), Бен(од 46. Вукановић).

Резерве: Поповић, Одада, Дегенек, Павков, Фалћинели, Николић, Срнић, Гобељић, Вукановић, Крстовић.

Имали су црвено-бели теренску иницијативу у уводним минутима меча, али уследила је контра Вождовца и после центаршута са леве стране, Стоисављевић је постигао гол за вођство ,,змајева”у четвтом минуту. После примљеног поготка игра се скроз преселила на страну екипе са Душановца. У 12. минуту Катаи је одлично гађао, али је успео Крунић да сачува мрежу. Два минута касније запретила је Звезда после уигране акције Канге и Гаврића након прекршаја, али су успели да изборе само корнер. Покушао је Катаи у 15. минуту поново да угрози гол Вождовца, али је поново голман одбранио његов покушај. Изабраници Дејана Станковића су снажно притисли задње редове ,,змајева”, у 16. минуту после доброг центаршута Бена из корнера, снажан ударац упутио је Канга, али је био изблокиран.

Играо се 20. минут када је Гајић одлично гађао под пречку, после још једног од корнера за наш тим, али поново је Крунић успео да одбрани. Исплатила се иницијатива и пресинг Црвене звезде у 30. минуту, када је Катаи “украо” лопту неодлучном Ивезићу и центрирао на петерац, а тамо се нашао Ел Фарду Бен који је рутински спровео лопту главом у мрежу за изједначење. Само седам минута касније, дошли су црвено-бели до тоталног преокрета, када је Гаврић добро прошао по десној страни и пронашао Мирка Иванића који је трзајем главе лако матирао Крунића. Наставила је Црвена звезда са офанзивном игром. Велику шансу Звезда је имала у 43. минуту, када је Гајић пронашао усамљеног Бена у шеснаестерцу Вождовца, али је нападач шутирао изнад пречке. Пред сам крај првог полувремена Катаи је добро гађао у гол, али је Крунић у последњем тренутку реаговао и сачувао мрежу.

Мирније су обе екипе ушле у друго полувреме. Играо се 49. минут када је Катаи добро прошао кроз средину, пробао је наш везни фудбалер да проигра Вукановића, али нападач није успео да стигне до лопте. Звезда је и у наставку демонстрирала висок пресинг и нападачку иницијативу, али без озбиљнијих шанси све до средине другог полувремена. У 67. минуту Гајић је успео да сачува лопту на десној страни, а онда је одличним додавањем упослио Жељка Гаврића у казненом простору, а крилни нападач прецизним ударцем савладао Крунића за вођство од 3:1.

Црвено-бели су могли и до још убедљивијег вођства у 75. минуту, када је Вукановић  изашао пред Крунића и покушао да га лобује, али је Крунић последњим атомима снаге избацио лопту у корнер. Само минут касније, после добро изведеног корнера Канге, покушао је Иванић, али је након одбране Алекса Вукановић сместио лопту у мрежу са пар метара за убедљивих 4:1. Играо се 78. минут када је Срнић пронашао Гаврића, који је одлично гађао из прве, али је погодио стативу. Вождовац је покушао у 85. минуту преко Станисављевића да смањи резултат, али је искусни крилни нападач погодио пречку. Црвена звезда је успела да мирно приведе утакмицу крају, упише важна три бода и оствари 15. узастопну победу у првенству.

Претходни текстЦрвена звезда – Цибона (уторак, 18)
Следећи текстСтанковић: Феноменалних 85 минута