Резервисти режирали преокрет омладинаца

48

Јуниори Црвене звезде су у 24. колу Омладинске лиге Србије савладали Раднички из Ниша резултатом 6:1. Изабраници Марка Неђића утакмицу су преломили у другом полувремену, а томе је највише допринео улазак резервиста. Двоструки стрелац за нашу екипу био је Никола Кнежевић, а по једном су погодили Александар Кахвић, Матеја Бачанин и Марко Стојановић уз аутогол Галића.

Црвена звезда – Раднички 6:1 (1:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Момчило Марковић.

Стрелци: Кнежевић (из једанаестерца) у 30. и 70, Кахвић у 53, Галић у 61. (аутогол), Бачанин у 83 и М. Стојановић у 88. минуту за Звезду, а Ранђелов у 25. минуту за Раднички.

Жути картони: Лековић (Црвена звезда), Душанић (Раднички Ниш).

Црвена звезда: Ћопић, Бјелановић (од 64. Гочобија), Радојевић, Крстић, Лековић, Л. Стојановић (од 46. Кахвић), Ћурић, Ј. Митуљикић (од 52. М. Стојановић), Н. Митуљикић (од 64. Пиргић), Кнежевић, Радуловић (од 68. Бачанин).

Раднички Ниш: Илић, Здравковић (од 61. Стојковић), Јовановић, Ранђелов, Петровић (од 66. Црвенковић), Марковић, Милосављевић (од 73. Цвејић), Спасић, Душанић (од 73. Пауновић), Митровић, Галић (од 66. Стаменковић).

Утакмица је почела доста динамично на средини терена, али у првих неколико минута без конкретне прилике. Прво узбуђење догодило се пред Звездиним голом у седмом минуту. Митровић је прошао по левој страни и оштро шутирао, али је Ћопић био добро постављен. Црвено-бели су одговорили у 13. минуту. Стојановић је прошао по деснон страни изврсно центрирао ка Кнежевићу који је одлично захватио лопту главом, али је пречка спречила погодак. У 25. минуту Нишлије су повеле. Ранђелов је после соло продора по левој страни шутирао и постигао погодак. Црвена звезда је убрзо изједначила. Фудбалер гостију Душанић је у 30. минуту у шеснаестерцу играо руком и судија је показао на белу тачку. Сигуран извођач био је Кнежевић. Ћопић се поново истакао у 36. минуту када је зауставио шут Петровића. Финиш првог полувремена донео је две одличне прилике за наш тим. Најпре је у 42. минуту Радојевић центрирао ка Јовану Митуљикићу који је лопту главом послао поред гола. Три минута касније Радуловић је пробао из слободног ударца, али је голман Илић сигурно интервенисао.

Наставак сусрета донео је добру прилику за наше омладинце када је покушао Радуловић, али је његов ударац изблокиран. У 53. минуту преокрет Црвене звезде у режији двојице „џокера“ Марка Неђића. Марко Стојановић је прошао по десној страни, центрирао за Кахвића који се сјајно снашао и главом спровео лопту у мрежу. Убрзо након тога, у 61. минуту, црвено-бели су повећали предност аутоголом Галића – 3:1. Јуниори нашег тима су након тога потпуно преузели теренску иницијативу, а нови гол уследио је у 70. минуту. Бачанин је изврсно упутио лопту Кнежевићу који је са десетак метара погодио небрањени део мреже. Марко Стојановић је у 77. минуту могао да додатно повећа предност црвено-белих. Одлично је шутирао са дистанце, али је погодио стативу. Бачанин је у 83. минуту искористио одбитак и постигао пети гол за Црвену звезду. Голеаду наших момака лепим поготком је крунисао Марко Стојановић на асистенцију Ћурића у 88. минуту.

Претходни текстЗвезда без финала
Следећи текстЦрвена звезда домаћин Партизану (недеља, 19.30)