Станковић: Бен је Звездино злато

54

Црвена звезда је у 26. првенственом колу савладалу екипу Чукаричког резултатом 2:0. Наши фудбалери су у последњих 20 минута сломили отпор противника. Шеф стручног штаба црвено-белих Дејан Станковић изнео је импресије и анализу вечерашње утакмице.

Велика захвалност момцима. На свака три дана играмо утакмице и они извлаче свој максимум. Имамо наш договор да издрже у овом ритму до утакмице са екипом Младости из Лучана 20.марта, а да након тога оду на заслужени одмор. Прво полувреме је било одлично, осим једног кикса који смо имали у последњој линији. Требала нам је мирноћа у том завршном пасу, тј. мирноћа у одабиру завршног паса. То сам им рекао на паузи. Ушли су феноменално у друго полувреме и сви који су ушли са клупе су били одлични и подигли ритам игре. Измене нису биле због лоше игре, већ због другачије замисли у офанзиви и другачије структуре и система игре. Немам никоме ништа да замерим, требаће нам сваки играч до краја првенства – истакао је Станковић.

Бираним речима је Станковић говорио о Бену који се изједначио на клупској листи стрелаца са Боаћијем када су у питању странци у црвено-белом дресу.

Бен је злато које има Црвена звезда. Пре свега добар човек, момак који је захвалан да немам речи. Много пута сам рекао да је он Звездин најбољи странац, без да ишта узмемо некоме ко је играо за наш тим, али свлачионица га обожава. За сваког тренера он је одличан, може да покрије три или четири позиције и где год да игра он даје свој максимум. Видели сте и сами са полу шпица је дошао у центар напада и постигао погодак, једанаестерац је скривљен над њим. Шта може тренер више да тражи од њега? Овом приликом му честитам, као и свим играчима – закључио је Станковић.

Претходни текстЦрвена звезда – Чукарички 2:0 (0:0)
Следећи текстПораз црвено-белих у Супер Купу