Звезда убедљива против Таша 2000

24

У првој утакмици петог кола Првенства Србије за ватерполисткиње, Црвена звезда је лако победила младу екипу Таша 2000 резултатом 22:5 (8:0, 4:2, 7:1, 3:2) и тако стигла до нових бодова пред паузу у Шампионату.

Звезда је предвођена Андреом Гашић стекла велику предност већ у првом периоду, после којег је водила 8:0. Играчице Драгане Ивковић су наставиле да увећавају предност до 10:0, а потом је и Таш постигао два гола преко Јоване Радоњић и Саре Бухе, те је на полувремену било 12:2.

Разиграле су се Татјана Теодоровић и Ива Лујић, па су црвено-беле серијом од три гола отвориле трећи део игре, а после поготка Анастасије Корени, наставиле су да тресу мрежу Таша, до најубедљивијих 22:3, а у завршници је Радоњић постигла још два гола.

Најубедљивија је била Теодоровић са шест голова, Ива Лујић је постигла пет, а Гашић четири. Јана Лујић, Јована Тодоровски и Сесилија Диаз Меса су се по два пута уписале у листу стрелаца, а Јелена Шарац је додала један погодак. Код Таша је троструки стрелац била Јована Радоњић, док су Буја и Корени додале по један.

Меч су пропустиле Дијана Миловановић, Тара Пејчић, Милица Зелић и Христина Илић.

Таш 2000 – Црвена звезда 5:22 (0:8, 2:4, 1:7, 2:3)

ТАШ 2000: Ивковић, Богосављевић, Корени 1, Стевановић, Маринковић, Тодоровић, Буха 1, Радоњић 3, Спахић, Лазовић, Н. Миленковић, Јеленић, М. Миленковић, Јанковић, Кликовац. Тренер: Филипић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Ј. Лујић 2, Теодоровић 6, И. Лујић 5, Миљковић, Тодоровски 2, Шарац 1, Меса 2, Гашић 4, Антанасијевић. Тренер: Ивковић.

Претходни текстРеми омладинаца у дербију кола
Следећи текстРаспуцан Бубањ срушио Чукарички