ТСЦ – Црвена звезда 1:3 (0:0)

41

Фудбалери Црвене звезде су савладали на гостовању у Сенти екипу ТСЦ-а у оквиру 25. кола Суперлиге Србије резултатом 3:1. Изабраници Дејана Станковића показали су квалитет и захваљујући двоструком стрелцу Милану Павкову, као и Гелору Канги, дошли до нове победе.

ТСЦ – Црвена звезда 1:3 (0:0)

Стадион: Градски стадион у Сенти.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Лукић у 58. минуту (из једанаестерца) за ТСЦ, Павков у 54. и 71. и Канга у 68. минуту (из једанаестерца) за Црвену звезду.

Жути картони: Дамјановић, Зец, Ђаковац, Томановић, Филиповић (ТСЦ)

Црвени картони: Томановић (ТСЦ), Гајић ( Црвена звезда).

ТСЦ: Филиповић, Петковић, Дамјановић, Бабић, Петровић, Станојев(од 76. Тумбасевић), Томановић, Бањац(од 84. Ратков), Зец, Лукић(од 84. Милићевић), Ђаковац(од 76. Томашевић).

Резерве: Јоргић, Балаж, Варга, Томашевић, Крсмановић, Милићевић, Тумбасовић, Сантрач, Дуроњић, Ратков, Достанић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић(од 77. Гобељић), Саного, Петровић(од 46. Срнић), Николић(од 46. Канга), Иванић(од 77. Панков), Катаи(од 46. Павков), Бен.

Резерве: Поповић, Панков, Гобељић, Одада, Канга, Одада, Гаврић, Срнић, Вукановић, Крстовић, Павков.

Обе екипе су од самог старта изашле са високим пресингом. ТСЦ је први покушао у четвртом минуту Ђаковац је пребацио средину терена и убацио лопту пред гол Борјана, али је капитен црвено-белих добро реаговао и отклонио опасност. Црвена звезда је пет минута касније након неопрезног старта Дамјановића над Гајићем припретила домаћој екипи. Катаи је пронашао Санога који се одлично снашао и ниску лопту захватио главом, али лопта је прошла поред стативе.

После корнера за Бањца у 15. минуту, ТСЦ је могао до вођства, али је Гајић одлично одреаговао на гол линији и одбранио покушај високог Томановића. Тврдо су играле обе екипе током првог дела игре. Играо се 31. минут када је Катаи пребацио лопту са левог бока ка Гајћу на десном, бек је одлично центрирао и пронаша Родића у казненом простору који је упутио снажан ударац, али је био изблокиран, а Црвена звезда је добила само корнер. Црвено-бели су могли до вођства три минута касније. Гајић је добро прошао по десној страни и пронашао Иванића између одбрамбених играча домаће екипе, али је сјајни везиста шутирао преко гола.

Наставила је Звезда да ниже шансе, у 37. минуту, одличан ударац је упутио Николић, али је Филиповић успео да интервенише и сачува мрежу. На другој страни пар минута касније Лукић је покушао волејом да матира Борјана, али није капитен црвено-белих је био на висини задатка. У последњим минутима првог полувремена, Бен је пронашао Милуновића у шеснаестерцу, штопер је пребацио лопту до Санога који је добро покушао главом, али је дефанзивац ТСЦ-а изблокирао ударац. Није било голова у првом делу игре, а није виђено ни много шанси јер су обе екипе дисциплиновано и тврдо одиграле.

Није прошло ни два минута од почетка другог дела игре, а Црвена звезда је запретила преко Гајића који је упутио ударац са ивице казненог простора, али није био прецизан. Играо се 54. минут, Иванић се добро снашао по левој страни, убацио је лопту на петерац, а Најближи лопти био је Павков и лако је сместио у мрежу за вођство Црвено-белих (1:0). Само три минута касније Зец је дошао до казненог простора Црвене звезде, Гајић је оборио играча ТСЦ-а, а главни арбитар Новак Симовић је показао на белу тачку и нашем дефанзивцу црвени картон. Лукић је преузео одговорност и погодио са једанаест метара за 1:1. Иако је Звезда остала са играчем мање, изабраници Дејана Станковића су наставили са офанзивном игром. На другој страни то је створило простора за контра нападима домаћина. У 63. Лукић је био у контри, али га је Милуновић сустигао и без фаула зауставио.

Црвена звезда је са играчем мање своју шансу тражила прескакањем средине терена. Иванић се нашао у казненом простору, Томановић је оборио нашег играча у казненом простору, а Новак Симовић је још једном показао да је једанаестерац. Канга је био играч одлуке и погодио је са беле тачке иако га је Филиповић прочитао, а Звезда је дошла до вођства (2:1). Томановић је због приговора добио и други жути картон тако да су оба тима остала у завршници са десет играча. Замало наш тим није дошао до два гола предности, Иванић је пробио по левој страни, лопта је дошла до Канге, који је упутио ударац из прве, али лопта је отишла преко гола.

Играо се 71. минут када је Срнић добро истрчао по десној страни, а Павков се добро позиционирао у казненом простору, погодио са пет метара и увећао предност Црвене звезде (3:1). ТСЦ је покушао да се врати у утакмицу три минута касније Зец и Лукић су комбиновали, али је Дегенек сјајно отклонио опасност. Петковић је затим покушао да центрира, али је Борјан одлично интервенисао. Звезда је створила одличан напад у 80. минуту, Срнић је упослио Гобељића, који је пронашао Бена у шеснаестерцу. Нападач са Комора је упутио волеј ударац, али лопта је отишла преко гола. Три минута касније Павков се нашао у шанси за хет трик, али није био прецизан. Црвена звезда је успешно без изненађења привела утакмицу крају. Црвено-бели у недељу дочекује Чукарички у 19:15 на стадиону ,, Рајко Митић” у оквиру 26. кола Суперлиге Србије.

Претходни текстЦрвено-бели поново остали без снаге, свежине и победе
Следећи текстСтанковић: Лепа увертира пред рођендан