Сјајна игра Звезда и победа против Војводине

60

Ватерполисткиње Црвене звезде направиле су прави подвиг и у дербију четвртог кола Првенства Србије победиле су Војводину резултатом 10:9.

Млади тим Звезде био је силно мотивисан против освајача Купа и после пет и по минута игре црвено-беле су водиле 4:0. Редом су мрежу новосадског тима тресле Јана и Ива Лујић, Христина Илић и Сесилија Диаз Меса. Налет Звезде прекинула је Ања Швец из петерца и после осам минута било је 4:1.

Кубанска играчица је наставила да тресе мрежу Војводине и у другој четвртини. Најпре је почетком тог периода повисила на 5:1, а после два гола новосадске екипе била је прецизна за 6:3. У самој завршници првог полувремена Војводина је смањила на 6:4.

Звезда је одлично отворила и трећи период, па је после само два минута игре головима Христине Илић и Јелене Шарац вратила максимална четири гола предности (8:4). Тај резултат био је актуелан у наредна три минута, када је Војводина са играчицом више смањила најпре на 8:5, а у завршници трећег дела игре и на 8:6.

И на почетку четвртог периода Звезда је погодила, пошто је из петерца прецизна била Христина Илић за 9:6. Одмах је уследио гол на другој страни, а пет минута пре краја Војводина је преко Ање Швец први пут на мечу пришла на само гол минуса (9:8). Узвратила је Илић и испоставило се да је то био кључан моменат. У последњем нападу Војводина је имала бројчану предност и смањила је на 10:9.

Најефикаснија је била Христина Илић са четири гола, Сесилија Диаз Меса је постигла три, док су се по једном у листу стрелаца уписале Јелена Шарац, односно сестре Лујић, Ива и Јана.

Драгана Ивковић је после утакмице била веома задовољна:

Честитам девојкама на приказаној игри. Показале су у овом мечу да могу са свима да играју. Ово је почетак такмичења и са те стране овај меч не значи много, али са друге девојкама пуно значи да виде да могу. Имамо још пуно да радимо, да неке ствари променимо и унапредимо. Има још пуно да се игра и не смемо да се опустимо.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 10:9 (4:1, 2:3, 2:2, 2:3)

Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Без гледалаца. Судије: Раковић-Крстоношић и Стефановић. Искључења: Црвена звезда 11, Војводина 6. Петерци: Црвена звезда 1(1), Војводина 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Тодоровски, Ј.Лујић 1, Теодоровић, И. Лујић 1, Пејчић, Миловановић, Шарац 1, Меса 3, Илић 4, Гашић, Зелић, Антанасијевић, Миљковић. Тренер: Ивковић.

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 1, Авдић 1, Бањац, Пантовић, Павлин, Шошић, Попов 1, Капларевић 1, Дамњановић 1, Рончевић 2, Моћан 1, Орашанин, Космо. Тренер: Дрезгић.

Претходни текстНовом „стотком“ до победе у Суботици
Следећи текстЦрвена звезда надиграла Партизан