Дегенекових 100. утакмица у Звезди

18

Милош Дегенек је недавно у утакмици против Милана одиграо 100. званични меч у црвено-белом и од клуба добио знак захвалности у виду дреса који му је свечано уручио, пред данашњу утакмицу против Пролетера, председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

Репрезентавац Аустралије дебитовао је у великом стилу 17. јула 2018. године у мечу против Спартакса, у ком је наш тим славио са 2:0. Некадашњи дефанзивац Минхена 1860, Јокахаме, Ал-Хилала, одиграо је одличну утакмицу као и цео тим у двомечу са Миланом у шеснаестини финала Лиге Европе. Био је један од главних протагониста у сезони 2018/2019, када је наш тим обезбедио пласман у Лигу шампиона. Посебан јунак био је у легендарном сусрету против Салцбурга у Аустрији, а годину дана касније против Јанг бојса је показао да му постизање голова у европским мечевима није страно. Био је незамењив играч у одбрани код некадашњег тренера Владана Милојевића у претходним сезонама, а одличне партије наставио је да пружа и код тренутног шефа стучног штаба Дејана Станковића.

Одиграо је 62 првенствених мечева уз два поготка, 38 пута је носио дрес нашег клуба у европским такмичењима и два пута у Купу Србије.Пред почетак данашњег меча, 27-годишњи дефанзивац добио је од клуба традиционални поклон, дрес са бројем 100. Њега му је уручио председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Претходни текстСтанковић: Пресрећан због повратка Катаија
Следећи текстОдада нова Звездина нада